Dolgozzon helyettünk az okos táblázat!
2018. október 3.
Egy szerverhotel luxusa: hol laknak az adataink?
2018. október 17.

A felhőlovaglás alapjai

Elfelejtetted, hol van a sebváltó. Előfordult már vezetés közben? Természetesen nem, hiszen elég hosszú oktatáson vettél részt, aztán sikerrel vizsgáztál. Ugyanilyen furcsa lenne, ha a munkádhoz kapcsolódó alapfogásokkal nem lennél tisztában: gép bekapcsolása, egér csatlakoztatása, e-mail átirányítási szabály a felhőben… Egy vállalati informatikai oktatórendszer garancia, hogy ne csak az első kettő menjen stabilan.

Tartófalak, monitorral

Hogy egy nagyon kezdetleges példát hozzak: ha épületeket kiviteleznénk, a munkánkra akkor tudnánk igazán büszkék lenni, ha a falakat, amiket felhúztunk, a lakók karban is tartják az évek során. Nincs ez másképp ez informatikában sem. Ehhez eddig is minden segítséget megadtunk, de egy vállalati informatikai oktatórendszer mégiscsak újdonságot hoz. Hatalmas rugalmasságot. A lényegre koncentrál: böngésző konfigurálása (hiszen ez lesz az új asztalod), az e-mai, a naptár és a Drive kihívásai – gyakorlatilag minden, ami a felhőhöz kapcsolódik, de azokon lesz nagyobb hangsúly, amik általában problémásak. Az egész alapja a DOBEDU keretrendszer: könnyen kezelhető, és azonnal megtaláljuk a nekünk aktuálisat a tervezett 30-40 darab 4 perces videó közül.

Langyos víz helyett: vállalati informatikai oktatórendszer

És itt jön a „karbantartás” komoly része: a tananyagból vizsgázni is kell majd. A vállalati informatikai oktatórendszer ügyfeleinknek 3 hónapig ingyenes – ha viszont ezen az időn belül nem teljesítik a vizsgákat, a szolgáltatás ára ideiglenesen magasabb lesz, amíg sikeres nem lesz a próbálkozás. Hogy miért kell ez?

Célunk egy win-win helyzet kialakítása: a partnereinknél hatékonyabb, gyorsabb dolgozók, a mi ügyfélszolgálatunkon kevesebb triviális kérdés.

Félreértés ne essék, a felmerülő problémák megoldásában továbbra is ugyanúgy segít az iSolutions, mint eddig. De a mi szolgáltatásunk nem a langyos víz… Megnézzük, segítünk, változtatunk, de cserébe el is várunk dolgokat.

Végtelenített lehetőségek

Azért megijedni nem kell, az egésszel nem az a célunk, hogy kiszúrjunk az ügyfeleinkkel – sőt. A feladatok egy része „kattintgatós” teszt, a másik része olyan felhős feladatok szimulációja, amelyekre a napi munkavégzés közben is szükség van. Például táblázat-készítés, vagy a már emlegetett e-mail átirányítási szabály. A vállalati informatikai oktatórendszerben semmi elvont nincs, csak az, amit tényleg muszáj tudni.

Elbuktuk a vizsgát és azon aggódunk, hányszor lehet még újrapróbálkozni? Végtelenszer.

Ráadásul nincs is várakozási idő, mint sok más vizsgarendszernél. Akár egy percen belül újranyomhatjuk a startot – a lényeg, hogy végül időben teljesítsük.

A te céged is 10/10?

Kinek érdemes ezt végigcsinálni? Nos, ha például egy 10 fős cég kérdezi ezt, akkor azt mondanám, 10 embernek. Számítógéppel mindenki dolgozik, aki pedig felhőre váltott, tudja: ha a munkatársak közül akár egy is kimarad ebből a világból, már nem beszélik egymás nyelvét.

A vállalati informatikai oktatórendszer nem valami buta iskolai anyag, hanem elengedhetetlen a napi feladatokhoz.

Éppen ezért azt is szeretnénk elkerülni, hogy kollegiális szolidaritásból a csapatok „okosba’ ”, közösen oldják meg őket… Pont úgy, ahogy a KRESZ vizsgára sem ültetek be magam helyett valaki mást. Egy vállalati informatikai oktatórendszer tehát jogosítvány a munkahelyre – ne száguldozzunk nélküle a forgalomban!

KAPCSOLAT