“A Google a barátod” mondás nyomában

“A Google a barátod” mondás nyomában

Biztosan te is hallottad már többször a címben szereplő mondatot. Most eláruljuk, miért épült be a köznyelvbe...

Mivel közel kétmilliárd ember használja a Google-t, hatalmas adatállomány áll a rendelkezésére, és könnyen monitorozhatja az emberek szokásait, és így alakítja a felületet és a tartalmat. Ennek segítségével válik személyre szabottá a felhasználói élmény. 

Ebből adódóan a fenti mondás egyrészt arra utal, hogy a Google úgy odafigyel a szokásaidra, mintha a barátod lenne. Megtanulja, mit hogyan szeretsz, mire van szükséged, mi az érdeklődési köröd, és így alakítja az általad használt platformot. Ezt egészen nyugodtan hívhatjuk mesterséges intelligenciának!

Egy másik értelmezés szerint a “Google a barátod” alatt azt is érthetjük, hogy bármilyen kérdés merül fel benned, nagy rá az esély, hogy a Google-ban választ találsz rá. Ha egy teljesen hétköznapi problémával szembesülsz, a Google-ben rákeresve szinte biztos, hogy több megoldást is kapsz. 

Nem tudod, hogyan szereld meg a kerti csapot? A Google a barátod! Miért esik a kenyér a vajas felére? A Google a barátod!

De ha esetleg mindez nem lenne elég, foglalj le egy neked is szimpatikus időpontot gondolatébresztőnkkel, aki a megadott időpontban felhív, és rengeteg tanáccsal ellát, hogyan lehet a céged barátja is a Google! Hívd most!

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!