Én adatom, te adatod – A céges adatkezelés 1×1-e
2018. április 23.
Biztonság? Bízzuk a véletlenre!
2018. május 9.

A változás szele: újdonságok a G Suite-ben

„Még öt percet!” Hamarosan nemcsak az ébresztőórája, de az e-mail fiókja is teljesítheti ezt a népszerű kívánságot – feltéve, ha már Ön is G Suite felhasználó. Eljött az, amit két éve tűkön ülve várnak ügyfelek és informatikusok is:a Drive és a Naptár után végre a Gmail is eldobja ódivatú tulajdonságait. Mutatom, mi az, amiből olyan kényelmes lesz dolgozni, mint egy napozóágyból.

Fiók, ami olyan, mint én

Kezdem a lényeggel: a Gmail felülete nagy változások előtt áll. Kell-e ettől félnünk? Egyáltalán nem.

A két hete levélben bejelentett megújulás fő csapásvonala ugyanis az egyszerűsítés – letisztult, még átláthatóbb lesz a kép, ami a munkaidőnk nagy részében előttünk van.

Ami a kinézetet illeti, rögtön háromféle lehetőség várja a G Suite felhasználót, amivel gyakorlatilag személyre szabhatja a fiókját: lesz egy Alap (amivel például már megnyitás előtt láthatjuk a csatolmányt), egy Kényelmes, és egy Kompakt verzió – érdemes lesz mindent kipróbálni, és annál maradni, ami leginkább illik a munkastílusunkhoz.

Nem kell egyből felébredni…

Fontos levél, megnyitjuk, konstatáljuk a tartalmat, görgetünk tovább. Eltelik három nap, és álmunkból riadunk fel, hogy még mindig nem válaszoltunk a sürgős mailre…

A G Suite újítása szerencsére bekalibrálja, hogy mik az elsődleges beérkezőink, és a „Nudging ” funkcióval addig piszkálja a derék fióktulajdonost, amíg végre be nem pötyögi a választ.

Aki pedig szeret szundizni, az végre nemcsak reggel, de munkaidőben is megteheti: ha nem tud rögtön válaszolni egy üzenetre, beállíthatja, hogy néhány órán vagy napon belül újként tűnjön fel a bejövők között – így semmi nem veszhet a feledés homályába.

Offline is, biztonságos is

Otthon, csend. Meghalt az internet, és a rég tapasztalt offline világba csöppenve nyilván eszünkbe jut egy kollégánk tegnapi kérése, amit e-mailben írt…de mi is volt pontosan? A G Suite-al hamarosan egy ilyen helyzetben sem lesz akadálya, hogy csekkoljuk, ugyanis

a Gmail internetkapcsolat nélkül is megbízhatóan behozza majd a korábbi e-maileket, egy új tárhely jóvoltából.

Ha pedig nagyon bizalmas levelet küldünk, a Confidential Mode segítségével beállíthatjuk, hogy a levelet ne lehessen letölteni vagy másolni, hogy egy idő után törlődjön, de akár kódot is beállíthatunk, hogy biztosan csak a címzett férjen hozzá.

G Suite: biztos pont a változásban

Jó hír még, hogy az oldalsávban minden eddiginél könnyebben hozzáférhetünk a Keep jegyzeteinkhez, és a Tasks feladatainkhoz is, így együtt látjuk őket a leveleinkkel. Meglepetések persze itt is érhetik az embert, mint minden váltásnál. Leginkább a környezetfüggő modulokra lesz érdemes figyelni, hiszen a megszokott, Gmail fiókba ágyazott népszerű feladatlista, vagy épp címtár bővítmények az új felület bevezetésével eltűnhetnek, ha nem figyelünk. Nem kell megijedni, ez csak technikai apróság, az új, használható plugin-ek egyszerűen letölthetők lesznek – ráadásul, ha elakadna, ne feledje: van Ön mögött egy csapat, amely bármilyen G Suite kérdés esetén rendelkezésére áll – ez az iSolutions.

 

KAPCSOLAT