Ezekben jobb a Google Docs más szövegszerkesztőkhöz képest

Ezekben jobb a Google Docs más szövegszerkesztőkhöz képest

“Világ életemben Microsoft Word-ben dolgoztam!”

Ezzel sokan így vagyunk. Legyen szó gimnáziumi esszékről, egyetemi szakdolgozatról vagy munkahelyi dokumentumokról, a Microsoft Word ismerete, mint követelmény mindenhova elkísért bennünket (és talán sokunknak okozott is már fejfájást).

Ha böngészett valaha az ember álláshirdetéseket, akkor biztosan találkozott a következőkkel:

  • Önálló munkavégzés, megoldás-orientált szemlélet
  • Pontosság, precizitás, megbízhatóság
  • Microsoft Office Word magas szintű ismerete és használata

Munkahelyek részéről manapság alapvető elvárás, hogy ismerj és kellőképpen tudj használni egy szövegszerkesztő alkalmazást, hiszen a mindennapi munkavégzéshez a legtöbb irodai munka esetében ez hozzátartozik. Az alapértelmezett szövegszerkesztő alkalmazás pedig a Microsoft Word, hiszen “mindenki ezt használja”.

“De akkor mi az a Google Docs?”

A Google Docs a Google válasza a Microsoft Word-re. Magyarán a Word alternatívája, egy teljesértékű szövegszerkesztő szoftver.

“De ha mindenki a Word-öt használja, miért állnék át a Google Docs-ra?”

Voltál már olyan helyzetben, amikor több percen át kerestél egy funkciót a Word-ben, de egyszerűen nem találtad (és még a funkció kereső is cserben hagyott)? A Google Docs második legnagyobb előnye, hogy sokkal felhasználóbarátabb, és nem szükséges különórákat venni ahhoz, hogy az ember tudja használni, mert minden funkciója magától értetődő, és könnyen megtalálható.

A Google Docs ezen felül képes a leggyorsabb és leghatékonyabb módon együttműködni a Google Drive felhő más alkalmazásaival, ezáltal biztosítva egy integrált megoldást a felhasználóknak.

Megosztási lehetőségek. Vége a szövegfájlok verziószámmal ellátott duplikációinak. A Google Docs megosztási funkciójával egy link segítségével bárkinek el tudod küldeni a szerkesztett szövegedet (persze csak azok férhetnek hozzá, akiknek adsz hozzáférést), és nem kell a mentéssel, letöltéssel bajlódni, mert mindig a legaktuálisabb verziót fogják elérni.

“És mi a Google Docs legnagyobb előnye?”

A Google szövegszerkesztő alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy INGYENES. Bár a Google vállalkozások részére létrehozott integrált szoftvercsomagja, a G Suite ugyan fizetős, de abban talán egyetérthetünk, hogy a csapattagonkénti 1.700 Ft-os havi előfizetés nem egy hatalmas összeg ha egy cég kiadásairól beszélünk. Ennél már csak az lenne jobb, ha a Google fizetne a program használatáért. Persze mindent azért mégsem lehet.

A Google Docs további előnyei:

  • nem kell külön alkalmazást telepíteni,
  • bárhonnan elérhető, ahol van internet-elérés (akár okostelefonról is),
  • internet híján akár offline is lehet szerkeszteni a fájlokat.

“Sok idő volt megtanulni a Word-öt kezelni. Most álljak neki megtanulni használni egy másik programot?”

Az átállás Word-ről Google Docs-ra éppen azért teljesen zökkenőmentes, mert a két alkalmazás kezelőfelülete annyira hasonló, hogy első pillantásra meg sem lehetne mondani a különbséget a kettő között. Amit megtanultál a Word-ben, alkalmazhatod a Google Docs-ban 🙂

És mivel teljesen ingyenes, akár már most rögtön kipróbálhatod a Google Docs-ot!

A Google Docs alkalmazáshoz hasonlóan a Google még számos más megoldással tud segíteni Téged és vállalkozásodat. Érdekel hogyan? Beszélj Gondolatébresztőnkkel, aki minden kérdésedre választ ad!

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!