Ha a pénz a bankban, akkor az adat az adatbankban!

Vannak adataid? Remek. Véded őket? Biztonsági mentéssel? Vírusirtóval? Mit szólnál ha azt mondanánk neked, hogy a Google a világ legjobb adatbankja?

1. A biztonság nem bla-bla

A felhő egy adatbank. A legtöbb cégvezető úgy gondolja, hogy kedvesnek tűnik, szeretnék ezzel valamit kezdeni, de nem értik, hogy micsoda. Tehát a felhő az egy adatbank, és ezt borzasztó kevesen értik. Régebben az adatokat mi tároltuk a saját eszközeinken, számítógépeken, vagy embereket fizettünk arra hogy ők vigyázzanak rá, de most az adatainkat tőlünk teljesen függetlenül tároljuk. Ennek megvan az az előnye is, hogy nem vagyunk eszközhöz és időhöz kötve, bármikor bárhol elérhetjük adatainkat és bárkivel kényelmesen meg tudjuk osztani, bárkinek el tudjuk küldeni.

2. A biztonság pénzkérdés

Tegyük fel magunknak a kérdést: mennyi pénzt költünk IT biztonságra? És mennyi pénzt költenek erre a világ leggazdagabb IT cégei, akik a felhőszolgáltatást biztosítják? Rögtön rájövünk, hogy ahol sok pénz van ott védik az adatainkat és biztos, hogy sokkal jobb helyen van mint az én gépemen amire biztos nem költök. Megoldás lehetne esetleg egy víruskereső a számítógépen, vagy még azt szoktam hallani, hogy “de hát én kimentem az adatokat”, de az esetek többségében, de amikor megkérdezem, hogy van-e biztonsági mentés, mindig az a válasz, hogy ja hát az nincs.

3. A Google egy bank

Ez meglepő állítás lehet, de gondoljunk arra, hogy az adatbank olyan, mint ahogy a pénzzel kapcsolatban átalakultak a szokásaink. Régen készpénzt tartottunk a pénztárcában, vagy otthon a párnacihában. Ez volt még tíz éve is, de lejárt megoldás. Most az történik, hogy van egy kártya a zsebemben nincs készpénzem, viszont sok embernek még mindig a készpénz az elsődleges megoldás. Sokkal egyszerűbb mert a kártyával mindent kényelmesen el lehet intézni. Itthon, külföldön, az interneten, nincs visszajáró, egy csomó előnye van. Ennek ellenére vannak emberek, akik szerint a bankkártya átverés, és csak készpénzzel hajlandóak fizetni.

Mi azt szoktuk mondani az ügyfeleinknek, hogy ha már a Google sem működik, akkor nem az lesz a legnagyobb problémád, hogy nem éred el a levelezésed, hanem valószínűleg az internet és a civilizáció összeomlása miatt fogsz aggódni.

Bízzuk rá magunkat nyugodtan a Google-ra, mert a világ egyik legerősebb adatbankja!

A következő rendezvényünkön minden fontos részletet elmondunk a Google szolgáltatásaival kapcsolatban. Itt tudsz ingyenesen jelentkezni.

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!