Hogyan válasszunk felhőszolgáltatót?

Hogyan válasszunk felhőszolgáltatót?

A felhőalapú számítástechnika az IT szektor egyik vezető ágazata. Manapság már rengeteg felhőszolgáltató közül választhatunk, ha tárolni szeretnénk valahol az adatainkat. Nem árt azonban, ha kicsit utánanézünk annak, hogy egy-egy szolgáltató milyen ígéretekkel kecsegtet. Cikkünkben összeszedtük, hogy mik azok a legfontosabb kritériumok, amelyeknek egy megbízható és biztonságos szolgáltatónak meg kell felelnie.
  • Fontos, hogy adataink mindig elérhetőek legyenek.
  • A biztonságra is óriási hangsúlyt kell fektetni, hiszen egyik felhasználó sem szeretné, hogy mások is hozzáférjenek fájljaihoz.
  • Az adatvesztés lehetőségét ki kell zárni.
  • Egy dokumentumon jó, ha egyszerre több kolléga is tud dolgozni, ez nagyban megkönnyíti a munkavégzést.

Melyek azok a szolgáltatók, akik biztosan garantálni tudják a fentieket?

A Google és a Microsoft! Ezek a cégek két különböző kontinensen, kontinensenként három különböző helyen tárolják adatainkat, tehát valahányszor lenyomunk egy "a" betűt, az egyszerre hat helyen tárolódik szinkronitásban. És ha ez még nem lenne elég, minden pillanatban 10.000 informatikus dolgozik a rendszereiken, folyamatosan biztosítva a felhasználók elvárásait!

Van egy vicces mondás, miszerint ha beütöd a gmail.com-ot, és az nem elérhető, akkor siess haza, hívd össze a szeretteidet, és bontsd ki velük a legfinomabb borodat, ugyanis elérkezett a vég.

Gmail és G Suite: mi a különbség?

Tudod-e, mi a különbség a privát Gmail és a G Suite, vagyis üzleti Gmail között? Az apróságnak tűnő szignifikáns különbség az ÁSZF, azaz az Általános Szerződési Feltételek között bújik meg. Tudtad-e, hogy a privát fiókodnál (@gmail.com) minden levél, fotó és adat a Google-é, te csak használhatod azokat? És azt, hogy bármikor belenézhet?

A G Suite-nál, azaz a céges Gmailnél minden adat a számlafizető cég, mint jogi személy, tulajdona. Ha ilyet használsz, a Google nem nézhet bele a leveleidbe, fájljaidba, fotóidba. Az adataid biztonságáért és a privát szféra megtartásáért mindössze havi 1750 Ft-ot kérnek. Az email címed pedig nem @gmail.com lesz, hanem a @cégneved.hu.

Szeretnél te is ilyen profi körülmények között dolgozni?

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!