Hogyan védekezz a zsarolóvírus ellen?

Hogyan védekezz a zsarolóvírus ellen?

Eláruljuk, hogyan kerülheted el, hogy megfertőzze a számítógépedet egy kártékony zsarolóprogram.

A zsarolóvírus (ransomware) a gépre kerülve hozzáfér, és titkosítja az adatokat, amiknek a feloldásáért cserébe pénzt követel a felhasználótól. Ezután a géppel kapcsolatban álló további számítógépeket is lefertőzi.

Biztosak vagyunk benne, hogy felmerült benned a kérdés, hogyan védekezhetsz ellene, ezért hoztuk három módszert. 

Elsőként mindenkinek a zsarolóvírusokra specializálódott védelmi programokra gondol. Sajnos ezek a programok nem tudnak védekezni a terjedés ellen, csak amikor elkezd a kártékony szoftver fájlokat titkosítani, akkor kapják el.

Így bár maga a probléma elkerülhető (nem 100%-ban természetesen), nem szűnik meg gyökerestől, legközelebb ugyanúgy a gépre kerülhet. 

A megelőzés másik módja az, ha folyamatosan mentesz. Ezzel a módszerrel, ha zsarolóvírus kerül a gépre, csak szólsz egy informatikusnak, aki visszatölti a korábbi mentést, és a probléma megoldódik. Azonban ezzel sem kerülhető el, hogy máskor is “megtaláljon” egy ilyen kártékony szoftver.

A harmadik védekezés az, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol nem árthat a ransomware. Ilyen a Google rendszere. Mi ezt javasoljuk, hiszen ez a legegyszerűbb és legjobb prevenció. Ha szeretnéd a legjobb megoldást választani, költöztesd adataidat a Google felhőbe! 

Szeretnél többet megtudni a Google nyújtotta lehetőségekről? Igényled 9.990 Ft értékű ajándék konzultációnkat!

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!