Így fertőzi meg egyetlen rosszul védett PC a céged összes számítógépét

Így fertőzi meg egyetlen rosszul védett PC a céged összes számítógépét

A zsaroló vírus valójában nem vírus, csak konyhanyelven hívjuk így. Igazából egy kártékony szoftverről beszélünk, ami titkosítja a felhasználó adatait, és pénzt követel a feloldásért.

Ez egy olyan program, ami például e-mailen keresztül felkerül a számítógépedre, elvégez bizonyos módosításokat a fájlokban, majd eltűnik a rendszerből. Egy vírus ezzel szemben eleinte lappang, terjed, dolgozik, és utána sem szívódik fel – emiatt tudja egy víruskereső gyorsan megtalálni.

A számítógépen lévő fájlokhoz, dokumentumokhoz, e-mailekhez hozzáfér, és elkódolja. Nem törli, hanem felülírja a tartalmát olyan algoritmussal, ami feltörhetetlen. 

Ha ezután szeretnél hozzáférni, a zsarolóvírus megad egy e-mail címet, vagy telefonszámot, ezen keresztül kérnek bizonyos pénzösszeget a feloldásért.

Utolsó lépésként telepít egy valódi vírust, ami a számítógéppel kapcsolatban álló összes gépet hasonlóan megtámadja.

Egy cég életében ezért fontos, hogy ne csak a főnöknek legyen biztonságos a számítógépe, de az összes munkatárs rendszerét gondosan óvja. A raktárban üzemelő ósdi komputer tökéletes melegágya a zsarolóvírusnak, ami aztán végigmegy a vállalat összes számítógépén. 

Ezért nem mindegy, milyen rendszerben végzed a napi munkát, hol mented el a céges fájlokat, hova töltöd fel az ügyviteli rendszeredet.

Szeretnéd megkapni a legjobb védelmet? Foglalj le egy 9.990 Ft értékű ajándék konzultációt, és felruházunk a legmodernebb informatikai pajzzsal.

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!