„A GDPR nem azért van, hogy kiszúrjon velünk” – interjú Juhász Viktor adatvédelmi tisztviselővel
2018. augusztus 1.
Barkácsoljunk vállalatirányítási rendszert!(?)
2018. augusztus 24.

Informatikai uborkasaláta: mit intézzünk el két nyaralás között?

A hőmérő higanyszála és a munkakedv között fordított arányosság áll fenn, ahogy elviselhetetlenné fokozódik odakinn a kánikula, úgy lassul le az élet az irodában.Vízparton hűsölő kollégák üres helyei az íróasztalnál, a telefon, ami emlékeink szerint 100 éve csörrent meg utoljára… Hogy túléljük ezt az állapotot, induljunk ki a jól ismert kliséből. Ha az élet citrommal kínál, kérj hozzá tequilát! – ha a céges informatika terén itt az uborkaszezon, csinálj uborkasalátát!

Csalóka csend!

Amíg a legtöbb cég irodájában le lehetne forgatni a sivatagban órákon keresztül egymás szemébe nézős western jelenetek minden változatát, a világ azért nem áll meg.

A gazdaság, az informatika pörög tovább, ami mindig újabb problémákat termel. 

Vannak, akiket ezek szeptember elsejével pofonértékű meglepetésként érnek, és vannak, akik karba tett kézzel, mosolyogva várják őket. Hogy mi az utóbbiak legyünk, van néhány egyszerű tippem.

Rend az íróasztalon túl

A lényeg egyszerű: most van rá idő, most rakjunk rendet! Itt a lehetőség, hogy az elmúlt fél év hajtása után megálljunk, kifújjuk magunkat, és számot vessünk arról, mi történt eddig.

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni az informatikai folyamatszabályozás kulcsfontosságát – ha lemaradásunk van, a legjobbkor pótolhatjuk.

Nézzük át és rendszerezzük a nyilvántartásainkat: nem kell sietnünk, egy kis pepecs „szőrszálhasogatást” a következő hónapokban nagyon meg fogunk köszönni magunknak.

Informatika, dupla jéggel

Ha ez megvan, jöhetnek a feladataink. Optimálisak voltak-e eddig, 2018-ban? Ha nem, még finomíthatunk a beosztáson, szükség lesz rá.

Lebegjen a szemünk előtt szeptember, október, és különösen a nagy év végi hajtás! Milyen üzleti problémák várnak a cégünkre, mi az, amit gondnak látunk?

Jönnek-e új emberek, létesülnek-e új telephelyek? Netán új szoftverre, informatikai támogató rendszerre van szükség? Ugye, nem is olyan tétlen hetek ezek… Persze megszakadnunk is fölösleges. Az iSolutions csapatához a legnagyobb hőségben is bátran fordulhatunk. Segítünk, hogy az év utolsó hónapjai éppolyan nyugodtak lehessenek, akár a nyár.

KAPCSOLAT