Itt a Google Workspace, hogy még hatékonyabban dolgozhass otthonról!

Itt a Google Workspace, hogy még hatékonyabban dolgozhass otthonról!

A G Suite egy felhőszolgáltató szoftver, amit elsősorban cégek használnak, így hívhatjuk üzleti Gmailnek is. Nemrégiben újításokat vezettek be, új nevet, logót és funkciókat kapott, melyek segítségével még hatékonyabb lehet az üzleti kommunikáció: ez lett a Google Workspace.

Lássuk, milyen újításokat kapott a Gmailt, a Naptárat, a Meetet, a Chatet, a Drive-ot, a Dokumentumokat, a Táblázatokat, a Diákat, az Űrlapokat és Webhelyeket magában foglaló programcsomag!

Videohívás azonnal

Ha több felhasználó dolgozik egyszerre egy dokumentumon, a résztvevők videochatet kezdeményezhetnek egymással. Ez jelentősen megkönnyíti a csapatmunkát, hiszen nem kell pötyögni, hanem gyorsan felhívhatjuk kollégáinkat. A prezentációkkal ugyanez a helyzet: egy adott diasoron dolgozók szintén azonnal fel tudják hívni egymást. A munka megszervezése így kevesebb időt igényel, és könnyebb magára a feladatra koncentrálni.

Új dokumentum új böngészőlap nélkül

Az újítások közé tartozik az is, hogy a csevegésekben is létre lehet majd hozni egy új dokumentumot, ami ugyancsak azt a célt szolgálja, hogy gördülékenyebben és gyorsabban menjen a munka. Mindez egy képernyőn belül történik, tehát nincs szükség új böngészőlapra.

A Google Workspace lényegesen egyszerűbbé teszi a távmunkát. A dolgozók kivehetik a részüket a munkából bárhol is legyenek, a videomegbeszélést, a csoportos csevegést és a dokumentumokon való együttműködést lehetővé tevő alkalmazások segítségével. Kiváló megoldás cégeknek, hiszen egy helyen megtalálható minden eszköz, amire a csapatnak szüksége lehet: üzleti levelezés, videokonferenciák, felhőalapú tárhely és fájlmegosztás.

A változások elsősorban az asztali böngészős változatra készültek, de nem kizárt, hogy később mobilon is elérhetőek lesznek a frissített funkciók. A csomagok ára nem változik majd, viszont bevezetnek egy új Business Standard névre hallgató csomagot, ami fejlettebb biztonsági szolgáltatásokat és mobilkezelő lehetőségeket kínál.

Szeretnél te is ilyen profi körülmények között dolgozni?

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!