Hogy állunk az IT színe előtt?
2018. május 17.
Vállalatirányítás: távolról is összhangban
2018. június 1.

Jegyzetfüzet mai nyelven: Google Tasks

Hamarosan a Föld is megremeg a Gmail háza táján, akkora kaliberű frissítésekkel készülnek – olvashattuk néhány hete. A felület az évek során nemcsak jól megérdemelt, de jól átgondolt változások elé néz: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az egyik személyes kedvencem, a Tasks. Kontrollmániások és örök szétszórtak, figyelem: szemeiteket (ma is) a G Suite-re vessétek!

Több mint cetli?

Mielőtt megijednénk, hogy valami modern dizájn van terítéken, ami egy huszárvágással szétzilálja a jól megszokott Gmail-felületünket, mindenkit megnyugtatok: nem színes-szagos bővítményről van szó, amitől aktuálisan illik hanyatt esni –

a Tasks egészen addig okosan meghúzódik a háttérben, amíg rá nem jövünk, mennyire megkönnyíti a hétköznapjainkat.

Oké, válaszolhatnánk, tennivaló-lista típusú alkalmazásokkal tele a padlás: lehet még újat mutatni a műfajban?

Mindenhová követ

Ahhoz, hogy megválaszoljuk a kérdést, persze az a legjobb, ha saját magunk győződünk meg róla – az iSolutions csapat így is tett. Az első dolog, ami szembeötlő, az a letisztult, azonnal átlátható felület, illeszkedve a Gmail újításainak fő irányvonalához.

A másik nagy előny, hogy a Tasks végre ötvözi a felhő és egy cetlitömb előnyeit

amit a mobilunkon feljegyzünk, azt a gépünkön is bármikor elérhetjük – és fordítva. Persze, azt talán mondanunk sem kell, hogy az eszközök pár perces szinkronizálását azért nem ússzuk meg.

Nem csak a Gmail-en…

A „felhősítés” ráadásul nem áll meg itt – a Tasks alapvetően kompatibilis mindazokkal az alkalmazásokkal, amiket naponta számtalanszor használunk a munkánk (és sokan a magánteendőink) során:

a Gmailen túl legyen szó a Naptárról, vagy épp bármelyik tetszőleges Drive alkalmazásról, egy gyorsgomb segítségével bárhol és bármikor felvehetjük új feladatainkat.

A Tasks ráadásul arról is gondoskodik, a feladatok ne lebeghessenek folytonos halasztani valóként a képernyőnkön – egy egyszerű emlékeztető beállításával addig tolja elénk kíméletlenül a teendőinket, amíg el nem végezzük őket.

E-mail vagy lista? Legyen mindkettő!

Nem kell külön eszközön vezetni az otthoni teendőket sem: a Tasks felülete lehetővé teszi, hogy szembetűnően különváljanak a magán-és a munkahelyi feladatok. A legjobbat pedig a végére hagytam: többé nem kell kibogarászni és listákra átmásolgatni a leveleinkből a lényeget. Minden olyan e-mailt, amiben valamilyen feladat van, vagy szimplán csak fontos, de nem tudjuk azonnal megválaszolni, egy laza mozdulattal a listánkba integrálhatunk. Az új Gmail alkalmazás tehát éppen az egyszerűségétől nagyszerű – ha mégis bármi kérdés merülne fel, csak egy feladatot kell kipipálni: felhívni az iSolutions-t.

 

KAPCSOLAT