Kedves informatikusok: ez a bajunk veletek!

Kedves informatikusok: ez a bajunk veletek!

Miben hibáznak a számítástechnika fekete öves mesterei? Szakmai ártalmakról, kendőzetlenül.

Az informatikusok egyik gyakori vétke, hogy az általuk megtanult, akár tíz-húsz éves technológiát akarják folyamatosan alkalmazni. Nem hajlandóak nyitni az újdonságok felé, makacsul eltartják maguktól a változtatásokat. 

Ez részben a Windows több évtizedes egyeduralmából adódik, aminek köszönhetően szinte kizárólag Microsoft szoftvereket alkalmazott a legtöbb felhasználó. 

Amióta a felhő megjelent, és a Google népszerűsége az egekbe szökkent, az informatikusok jelentős része nem tudja tartani a lépést a változásokkal, így nem is tud érdemben segíteni a “bajbajutottakon”.

Szintén szakmai ártalom, hogy az informatikusok nem beszélik, vagy nem hajlandóak beszélni a felhasználók nyelvét. Emiatt az ügyfelek sokszor érezhetik magukat lekezelve, és nem mernek kérdezni, nehogy butaságot mondjanak. 

Holott erről szó sincs: az ügyfél elmondja a panaszát, észrevételét – akárcsak egy orvosnak a páciens -, az informatikusnak pedig ezek alapján kell dolgoznia a projekten. Ne idegen kifejezésekkel dobálózzon, hanem oldja meg a problémát!

Képzeljétek, még a cégvezetők is sokszor félnek a vállalat rendszergazdájától, mert azok uralmat gyakorolnak, amivel könnyen visszaélhetnek, vagy fölényesen viselkedhetnek. 

Veled is előfordult már hasonló? Csalódtál az informatikusodban, vagy egyenesen tartasz a céged rendszergazdájától? 

Foglalj le egy neked is megfelelő időpontot gondolatébresztőnkhöz, aki a megadott időpontban felhív és garantáltan érthető lesz minden egyes szava!

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!