Még biztonságosabb lesz a Google

Még biztonságosabb lesz a Google

Mivel igen gyakoriak a kibertámadások (az amerikai Maryland Egyetem kutatása szerint minden 39. másodpercben, vagyis óránként kb. 92 hacker támadás történik világszerte¹), ezért különösen fontos, hogy jelszavaink, adataink és fájljaink biztonságban legyenek. A Google törekszik arra, hogy a lehető legjobban védje a felhasználóit, és erre ezentúl még nagyobb hangsúlyt fektetnek².

Nincs több email bejelentkezésnél

Eddig, ha egy fiókba egy új eszközről vagy helyszínről akart valaki bejelentkezni, a Google e-mailben küldött értesítést. Az október elején bejelentett változtatás szerint ezután úgy jelzik majd, hogy a felhasználó által éppen használt alkalmazásban (pl. Gmail) a profilkép mellett egy piros felkiáltójel jelenik meg. Ha a felhasználó rákattint a felkiáltójelre, megtudhatja, hogy miért történt a riasztás, illetve a további szükséges teendőket is. Ez a módszer sokkal látványosabb és figyelemfelkeltőbb a korábbinál, és a Google szerint biztonságosabb is, hiszen előfordulhat, hogy az emailt nem ők, hanem csalók küldik, míg az alkalmazáson belüli figyelmeztetés biztos, hogy tőlük érkezik. Az elkövetkezendő hetekben az újítás egyelőre csak a Google felhasználók kis csoportja számára lesz érzékelhető, széles körben előreláthatólag 2021-ben válik elérhetővé.

Új funkciót kapott a Google Assistant

Ezenkívül a személyes adatok védelmével és kezelésével kapcsolatban is jelentettek be módosításokat, ami szintén a nagyobb biztonság és a felhasználók védelme érdekében történt. A cég folyamatosan igyekszik, hogy a mesterséges intelligenciára támaszkodó személyi asszisztense, a Google Assistant fejlődjön, hiszen egyre népszerűbb ez a szolgáltatásuk. Az Assistant segít a kommunikációban, a szórakoztatásban, illetve a rendszerezésben. Néhány héten belül elérhetővé válik rajta a vendég funkció, így a guest módban történő interakciókat nem kapcsolják majd össze a felhasználókkal.

Várható még a Timeline szolgáltatásban gyűlő adatok módosításának a lehetősége is: a felhasználók kijavíthatják a Google által automatikusan gyűjtött és összegzett információkat.

Szeretnél te is ilyen biztonságos körülmények között dolgozni?

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!