Informatikai üzleti modell – titkok nélkül
2018. február 27.
Kapcsolat gubancok nélkül: felhőalapú nyomtatás
2018. március 14.

Messziről jött ember… azt mondja, ami a legjobb a cégnek!

Ha őszinték akarunk lenni, beláthatjuk: az informatika igen fiatal iparág. Generációnk nagy része még nem tanult erről az iskolában, és most érthető, ha kapkodja a fejét: mégis hogy lett ez hirtelen ilyen nagyon fontos? Mert bizony valóban az: a vállalati informatikai rendszer milyenségén cégek sikere áll vagy bukik – így ebben kivételesen nem érdemes a saját józan eszünkre hallgatni…

Műtőasztal az irodában?

Képzeljék csak el, milyen lenne, ha informatikai szakemberként szívsebészeti döntéseket kellene hoznom. Kevésbé véres, de hasonlóan tragikus, ha egy kisvállalkozás cégvezetője nem enged a vállára nehezedő nyomásból és abból a képzetből, hogy a cégéről mindent ő tud a legjobban.

A vállalati információs rendszerhez is érdemes úgy hozzáállni, ahogy egy befektetéshez, ahol nem a könyvelőt, hanem egy tanácsadót, vagy házépítés során egy ablak helyéről nem a kőművest, hanem a tervezőt kérdezzük.

Kizárásos alapon

Van tehát ellentmondás abban, ha egy kkv vezetőjeként magunk akarjuk kiválasztani a legjobb vállalati informatikai rendszert, tudván, hogy a problémákat úgyis a rendszergazda fogja megoldani…

Sokan már a keresést is tévúton kezdik: márpedig az első szempont nem „a legjobb” megtalálása kellene, hogy legyen, hanem a cégünkhöz nem passzoló lehetőségek kizárása.

Aki ebben segíteni tud, az mindig egy külső személy, azaz tanácsadó – azonban kialakult hagyomány híján ez a szó még sokakban kételyt, bizalmatlanságot ébreszt.

Csak etikusan!

Az iSolutions igazi kívülállókat hoz egy cég életébe: mi nem a legfényesebb villanást keressük az informatikai piacon, hanem a magyar kkv-knak leghasznosabb vállalati informatikai rendszert.

Ez a tanácsadói szerep nagy bizalmat igényel, nem lehet máshogy csinálni, csak etikusan.

Ha felmérek egy céget, egy szempontot sem hagyhatok figyelmen kívül: nemcsak azt mondom meg egyenesen, ha olyan lehetőség bizonyul a legjobbnak, amit én nem tudok vállalni, hanem azt is, ami teljesíthető, de a vezető eddig ódzkodott tőle.

Kívülállók: ablakok a vállalati informatikai rendszerekre

Ami tehát sikerre visz, az a hitelesség. A vállalati informatikában töltött több mint fél évtized alatt 300-nál több magyar kis-és középvállalkozást ismerhettem meg behatóan: „bányászként” mindig a legmélyebbre fúrok, és az így elkészült metszetekből mára meglehetősen nagy rálátásom van a hazai kkv-szférára, hiszen nemcsak Budapest környékén, de az egész országban gyakran megfordulunk. Ha tehát a problémát már átlátjuk, de a megoldást még nem ismerjük, bátran lássunk túl a cég falain – a hozzánk hasonló kívülállók segítségével nem problémát vásárol, hanem megoldást.

KAPCSOLAT