Mi az az üzleti felhő és miért hasznos?

A felhő, azaz a Cloud Computing, a 2000-es évek elején született meg, röviden internetes (vagy zárt hálózaton történő) adattárolást jelent. Óriási előnye, hogy egyszerűen hozzáférhetsz minden tartalmadhoz. Bármilyen mobiltelefonról, számítógépről és táblagépről tárolhatsz és megoszthatsz fájlokat vagy mappákat, illetve együttműködhetsz rajtuk másokkal (kollégákkal, családdal, ismerősökkel, stb.). Lássuk, hogyan könnyíti meg a cégek életét!

Miért hasznos a felhőalapú tárhely bevezetése és használata egy munkahelyen?

  1. Elérhető, hogy minden kolléga egy helyen dolgozzon, anélkül, hogy fizikailag egy térben legyenek. Ez a távmunka korában különösen fontos és hasznos.
  2. Az adatok bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről elérhetőek.
  3. Nem veszik el semmilyen adat. Még mindig vannak olyan cégek, ahol az adatok papírokon vagy külső winchestereken vannak, ami veszélyes az adatvesztés kockázata miatt.
  4. Nincs szükség fizikai szerver üzemeltetésére, illetve ennek karbantartására.
  5. Ha egy cégen belül a dolgozók közösen alakítanak ki egy struktúrát, a vezető(k) és az alkalmazott(ak) is tudni fogják, hogy mit hol keressenek. Így akkor sem vesznek el adatok, ha gyakori a fluktuáció.

Google Workspace

A Google Workspace rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, mely zökkenőmentessé teszi a munkát. Egy helyen található minden eszköz, melyre egy csapatnak szüksége lehet a közös és hatékony munkavégzéshez: üzleti levelezés, felhőalapú tárhely, videokonferenciák és fájlmegosztás.

A Google nem nézhet bele a leveleidbe, fájljaidba, fotóidba, ha üzleti emailt használsz, ugyanis minden adat a számlafizető cég, mint jogi személy, tulajdona, az email címed pedig nem @gmail.com lesz, hanem @cégneved.hu. A spamszűrők nem engednek levélszemetet a postaládádba.

A felhőalapú tárhely segítségével minden fájl egyetlen biztonságos helyen tárolható, és bármilyen eszközről hozzá lehet férni, vagy meg lehet osztani azokat másokkal. Mindenki által szerkeszthetők a dokumentumok, a táblázatok és a prezentációk. A valós idejű együttműködésnek köszönhetően egyszerűbben készül el a végső változat.

A cég minden adata biztonságban tárolható, így akkor sem férhetnek hozzá illetéktelenek, ha eltűnik egy eszköz, illetve ha gyakran cserélődnek a dolgozók.

Szeretnél te is profi körülmények között dolgozni? Mi szívesen segítünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tetszik a cikk?

Iratkozz fel 5 mp alatt még több hasznos tartalomért!

Tetszik a cikk?

Iratkozz fel 5 mp alatt még több hasznos tartalomért!

* kötelező mező

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.