Miért szavaz Bill Gates is a lusta rendszergazdákra?

Miért szavaz Bill Gates is a lusta rendszergazdákra?

Mi köze van a rendszergazdának a magyarról-magyarra fordításhoz? És hogy jön Bill Gates a képbe?

A jó rendszergazdának sok kritériumnak kell megfelelnie. Az első és talán legfontosabb, hogy tudnia kell kommunikálni az emberekkel, hiszen a felhasználók nem informatikusok, nem értik, és nem ismerik behatóan a számítógépek és szoftverek szövevényes világát.

Az orvosnál sem érdekel, hogy a három latin szóból álló betegség mit jelent pontosan. “Doki, csak írja fel a receptet, vagy mondja, hogy kutya bajom!”

Az ügyfeleinknek az a fontos, hogy minél egyszerűbben, gyorsabban tudják végezni a munkájukat. A rendszergazdának magyarról-magyarra kell fordítania, azaz elmondani a fejlesztőnek, hogy mit is szeretne a felhasználó, a felhasználónak megmagyarázni.

A profi rendszergazda nem sértődhet meg, nem lehet indulatos, ellenben roppant türelmesnek kell mutatkoznia. Kicsit lehet lusta, hiszen ahogy Bill Gates is mondta: “Ha egy problémát meg akarok oldatni, egy lusta emberre fogom bízni. Biztos hogy a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldást fogja szállítani”.

Neked is szállítjuk a legjobb megoldást. Hívd gondolatébresztőnket, és megtalálja neked a lehető legjobb választást!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!