Tudtad? Minden 39 másodpercben van egy kibertámadás!

Tudtad? Minden 39 másodpercben van egy kibertámadás!

Az amerikai Maryland Egyetem kutatása szerint átlagosan minden 39 másodpercben, azaz óránként kb. 92 hacker támadás történik szerte a világon.

“Most meg kéne ijednem? Nem is tudom mi az a kibertámadás”

A kiberbűnözés a gyűjtőfogalma a számítógépek és hálózatok kárára elkövetett bűncselekményeknek. Magyarán minden olyan tevékenység, ami arra irányul, hogy digitális kárt okozzon Neked, illetve eltulajdonítsa vagy teljesen megsemmisítse az adataidat.

Ez a valóságban azt jelenti, hogy egy hacker különösebb gond nélkül ellophatja mondjuk a jelszavaidat, a banki hozzáférési adataidat vagy olyan munkahelyi fájlokat amiket a számítógépeden tárolsz és nem örülnél neki, ha valaki máshoz kerülnének. Így nem csupán a saját, de potenciálisan az ügyfeleid bizalmas adatai is veszélyben lehetnek.

“Jó, rendben de hogyan lehet kivédeni ezeket?”

A kibertámadások kivédésének több módja is van, de nem kell megtanulni programozni ahhoz, hogy biztonságban tudjuk adatainkat, elég követni néhány egyszerű lépést.

A hacker támadások kivédésének egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha a Google felhő-alapú rendszerére váltasz. Elmondom miért.

A Google egyrészt lehetővé teszi számodra a kétlépcsős azonosítást, ami hasonló a bankoknál alkalmazott kétlépcsős azonosításhoz (a kétlépcsős azonosításról bővebben ITT olvashatsz). Gondolhatsz a fájljaidra úgy, mintha a saját adatbankodban tárolnád őket – csak Te férhetsz hozzájuk, így a lehető legnagyobb biztonságban tudhatod őket.

Másrészt mindent amit felhőre feltöltesz, a Google két különböző kontinensen, kontinensenként 3-3 helyen tárolja adataidat. Ez azt jelenti, hogy minden leütött betű egyszerre hat helyen tárolódik, ezáltal biztosítva van, hogy a tárolt információk soha ne vesszenek el. Tényleg. Soha.

A Google felhővel soha többet nem kell aggódnod azért, hogy feltörik a fiókodat, vagy hogy elveszted a fájljaidat. Védd meg te is adataidat és válts felhőre!

Érdekel, hogyan mentsd el az adataidat és védd ki a kibertámadásokat egyetlen kattintással? Foglalj időpontot Gondolatébresztőnkhöz, aki minden kérdésedre választ ad!

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!