Új funkcióval bővül a Google Naptár!

2018-ig élt az a funkció a Google Naptárban, hogy a bejegyzések internetkapcsolat nélkül is elérhetőek voltak. Mobileszközökön ez 2018 után is megmaradt.

Offline elérhetőség

A Google Workspace-t (korábban G Suite) használók ismét láthatják számítógépen is a naptárbejegyzéseket offline módban, erről a Google blogposztban tájékoztatta az érdeklődőket. A múltbeli események 4 hétig nézhetők vissza, míg a jövőbeliek korlátlan dátumig. Az emlékeztetők nem láthatóak internetkapcsolat nélkül, és a módosítások is csak akkor szinkronizálódnak, ha a felhasználó újra internetközelbe kerül. A jövőben várhatóan szélesebb körben is elérhető lesz a szolgáltatás.

Pár információ a Google Naptárról

A Google Naptár óriási segítséget nyújt az előre tervezésben:

  • Az olyan események, melyek állandóak és gyakran ismétlődnek (pl. ebédszünet, meetingek, születésnapok) beállíthatók egyéni ismétlődés szerint, így nem kell egyesével bajlódni vele.
  • Azok számára, akik csapatban (is) dolgoznak, az egyik leghasznosabb funkció a naptár megoszthatósága. Azok a személyek, akikkel megosztod a naptáradat, láthatják a napi teendőidet, létrehozható egy többek által is szerkeszthető kalendárium. Az arra felhatalmozott személyek új eseményeket ütemezhetnek vagy a már meglévőket szerkeszthetik. Nem csak munkatársaiddal, ismerőseiddel és családtagjaiddal is megoszthatod a naptáradat, azonban mindig legyél óvatos!
  • Ha van olyan program vagy esemény, amit nem akarsz, hogy mások is lássanak, lehetőséged van magánra állítani a láthatóságot.
  • A naptárbeállításokban lehetőség van arra, hogy napirendedről emailes vagy felugró ablak formájában megjelenő értesítést kérj, megadott idővel az esemény előtt (pl. ha lesz egy meetinged kedden 10 órától, beállíthatod, hogy kapj erről emailt 9 órakor).
  • A naptárba felvett eseményekhez helyszín is hozzáadható.
 

Te is hasznosnak találod a Google naptár funkcióját? A távmunka idejében még több energiát kell arra fordítani, hogy összeszedett legyen egy csapat a fizikai együttlét hiánya miatt. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet ezt még hatékonyabban megtenni, fordulj hozzánk bátran!

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.