Újdonság a Google Meet Appban

Újdonság a Google Meet Appban

Március óta rengeteg cég döntött úgy, hogy munkatársai otthonról dolgoznak a járvány ideje alatt. Az első hullám enyhülése után sokan elhagyták ugyan a home office-t, ám ősszel beköszöntött a második hullám, így a távmunka megint aktuálissá vált. Ahhoz, hogy az otthonról végzett munka hatékonyan tudjon működni, néhány program és alkalmazás használata elengedhetetlen. A Google igyekszik a felmérni a felhasználók igényeit, ezért folyamatosan frissítik az egyre népszerűbb szolgáltatásaikat.

Zajszűrés már az appban is

A nemrég átalakult és új nevet kapó Google Workspace csomag része a Google Meet (korábban Hangouts Meet), melynek segítségével videóhívásokat kezdeményezhetünk és fogadhatunk. A Google a Meet- videokonferenciák során továbbított összes adatot titkosítja, tehát extra biztonságos. Egyszerre akár 100 000 nézője is lehet egy- egy előadásnak, amivel nagyobb cégeknek, iskoláknak és szervezeteknek kedveznek. A legújabb frissítése azoknak lesz előnyös, akik a telefonos applikációt (is) használják. A cég már áprilisban elkezdte bevezetni a zajcsökkentő funkciót az asztali gépeken futó programon, ami júliusban lett elérhető szélesebb körben. Most az Androidra és iOS-re letölthető telefonos appot is továbbfejlesztették, ami azt jelenti, hogy elérhetővé vált a zajcsökkentés funkció.

Tájékoztatásuk szerint a Google Meet intelligens módon kiszűri a háttérzajokat, vagyis automatikusan eltávolítja az olyan hangokat a mobiltelefon mikrofonjáról, amik elvonhatják a figyelmet. A beszéd így sokkal jobban hallható lesz, hiszen azt zavartalanul és maradéktalanul átengedi.

Ezzel a hasznos újítással a Google ismét kedvez azoknak, akik a járványhelyzet miatt otthoni munkára kényszerülnek.

Szeretnél te is profi körülmények között, otthonról dolgozni?

Tetszett, amit olvastál? Kommentelj!

Rólunk

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Korábbi tartalmaink

Kövess minket Faceoobon!