iSolutions - Google Cloud Partner

iSolutions Informatikai Kft.

Imádjuk, amit csinálunk!

Ahogyan mi gondolkodunk

A motivációnkról

Van egy történet három ácsról, akik egy hajó belsejében dolgoznak. Megkérdezik mindegyiket, hogy mit csinál, és nagyon különbözően válaszolnak. Az első azt feleli, hogy kalapálja a fát egész nap. A második azt feleli, hogy hajót épít. A harmadik pedig úgy felel, hogy segíti felfedezni a világ még ismeretlen vidékeit. A tevékenységük azonos, de a motivációjuk, a hozzáállásuk, ahogyan a munkájukat végzik, egészen különböző.

Ránk jellemző

Miért éri meg minket választanod?

Hat érv, amiért az iSolutions csapatára bízzák az informatikát.

Tanulási vágy

Fejlődnek ügyfeleink, fejlődik a technológia. Konkurensek előtt kell járnunk, ezért amikor csak tudjuk, fejlesztjük szaktudásunkat.

Gazdatudat

Megállunk, átgondoljuk, ha kell, változtatunk. Gyakran van visszacsatolás, megnézzük másik nézőpontból is az adott szituációt.

Célorientáltság

Céges szinten a hatékonyságra törekszünk. Tapasztalatainkat megosztjuk ügyfeleinkkel is, ezzel segítve őket.

Egyértelmű kommunikáció

Az igazat mondjuk, nem söpörjük a megoldandó helyzeteket a szőnyeg alá. A problémákat gyorsan orvosoljuk.

Törődés

Ügyfeleink projektjét a sajátunként kezelünk, így nagyon fontos, hogy megértsük, pontosan mit szeretnének kérni és elérni.

Megbízhatóság

Fontos számunkra, hogy betartsuk ígéreteinket. A megoldandó helyzetek esetén részletesen tájékoztatjuk ügyfeleinket és gyorsan intézkedünk.

A gombra kattintás után átirányítunk a Kapcsolat oldalra,
ahol igényelheted INGYENES konzultációd Csékei Tamás kollégánkkal.

Kik lesznek a segítségedre?

Csapatunk

Albert Szabolcs

Albert Szabolcs

Senior rendszergazda

Ámán Gergely

Szerver szolgáltatási vezető
Bán Tamás

Bán Tamás

Rendszergazda

Bartha Márió

Bartha Márió

Rendszermérnök

Bíró István

Hálózati szakértő

Csékei Tamás

Sales artist

Dávid Ádám

Client onboarding specialist

Deák-Bacsa Orsolya

Onboarding vezető

Drippey Dániel

Fejlesztő

Gajdos József

Rendszergazda

Gróf Csaba

Hálózati szakértő

Győrffy Csaba

Rendszergazda

Hegedűs Gábor

Rendszergazda

Herczeg Edina

Szolgáltatás koordinátor
Horváth Gergely

Horváth Gergely

Rendszergazda

Jónás László

Rendszergazda

Kiss Réka

Rendszergazda
Kosztolánczy Balázs

Kosztolánczy Balázs

Üzletfejlesztési vezető

Kurcsik Viktor

Üzemeltetési vezető

Láng Szilárd

Senior rendszermérnök

Lerner Gergő

Lerner Gergő

Rendszergazda
Mászáros Dávid

Mészáros Dávid

Client onboarding specialist

Ősz Gergely

Senior rendszergazda

Radványi Attila

Radványi Attila

Rendszergazda

Szabó-Lukács Viktória

Szabó-Lukács Viktória

Rendszergazda

Torbágyi Gábor

Senior rendszergazda

Torbágyi Péter

Projekt vezető

Varga Gergő

Rendszergazda

Vékássy-Vaczula Krisztina

Szolgáltatás kontroller

Papp Attila

Ügyvezető

Juhász Viktor

Ügyvezető

Amire büszkék vagyunk

Díjak és elismeréseink

2018 legjobb ügyfélélmény díj

100 millió feletti szolgáltató kategóriában.

Hiteles partner - minősített vállalkozás

A BIX, Bizalmi index értékelése alapján
Albert Szabolcs

Albert Szabolcs

Senior rendszergazda

Debrecenből származom, az iSolutionsnál 2017 óta dolgozom, jelenleg senior rendszergazdaként.

Úgy hiszem, könnyen tudok az emberekkel kapcsolatot teremteni, ez jelentősen megkönnyíti a munkám. Tapasztalatom szerint a gyakori találkozásoknak köszönhetően idővel kialakul egy szinte baráti viszony, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szót értsünk egymással.

Mivel jobban szeretem a személyes támogatást, saját kiemelt ügyfeleim vannak, akikhez személyesen is kijárok, így a problémáikat helyben és gyorsan igyekszem megoldani. Az irodában ezért már keveset lehet velem találkozni. 

Fontosnak tartom, hogy el tudjuk különíteni a munkát a magánélettől, ezért a szabadidőmet  barátaimmal, családommal szeretem tölteni, minél távolabb a munkától.

Ámán Gergely

Szerver szolgáltatási vezető

Mindig is érdekelt az informatika, azon belül pedig elsősorban a Microsoft technológiák. Ehhez később sok minden más is társult, de a Microsoft iránti érdeklődésem máig töretlen.

Vezetőként és szakemberként is igyekszem a maximumot teljesíteni. Kiemelten fontos számomra az ügyfél elégedettség, a munkámat mindig ezt figyelembe véve végzem. A mentések, meglévő rendszerek üzemeltetése mellett igen nagy szerepe van a munkámban a projekteknek. Projektek esetén ügyfeleink a tervezéstől az átadásig találkozhatnak velem, ugyanis a szerveres projekteket végig figyelemmel kísérem.

Célom, hogy az ügyfeleknek megkönnyítsem az informatikával való kapcsolatot. Sokszor a szakmai rész ijesztő tud lenni egy informatikában kevésbé jártas ember számára, ezért törekszem arra, hogy az IT nyelvet olyan formába öltsem, hogy azt a lehető legkönnyebb legyen megérteni.

A jövőben sem tervezek mást, mint hogy az ügyféllel közösen megtaláljuk a legideálisabb megoldásokat, majd azt olyan módon alakítsuk ki, hogy az hosszú évekig kiszolgálja a teljes céget.

Bán Tamás

Bán Tamás

Rendszergazda

Bán Tamás vagyok, az iSolutions IT munkatársa. Mindig is szerettem volna olyan munkát végezni, ami kreatív és változatos. Az IT területen rengeteg lehetőség van a fejlődésre és a tanulásra. Az iSolutions-nél a helpdesken dolgozom, ahol naponta több ügyféllel és problémával találkozom. 

A legjobban azt szeretem a munkámban, amikor sikerül valakinek megoldani egy nehéz helyzetet vagy javasolni egy hatékonyabb módszert.

Bartha Márió

Bartha Márió

Rendszergazda

Az Én történetem kicsit más mint a szakmában dolgozó kollégák nagy százalékáé.

Gyerekkoromban, sose érdekeltek az elektronikai / informatikai eszközök, nem szedtem szét őket, nem érdekelt a működésük. Valamikor az általános iskola utolsó 2 éve fele érkezett meg az érdeklődésem az efféle eszközök, rendszerek működése iránt, így ezen a vonalon indultam el a középiskolai tanulmányaimmal. Nem éppen az elvárásaim szerint alakult a választás. Informatika-Hardver irányzattal indult meg a középiskolás tanulmányom, ami nem éppen a számítógépekről vagy az elektronikai eszközökről szólt. Sokkal inkább az eszközök felépítésének szerves részeként használatos úgynevezett NYÁK (nyomtatott áramkör) elemeken található kisebb eszközök (ellenállás, kondenzátor, dióda, stb.) működése volt a fő téma. Az elején úgy gondoltam, hogy ezt Én soha nem fogom tudni megtanulni, de ahogy egyre többet kezdtem el foglalkozni a tárggyal egyre inkább a szívemhez nőtt, és innen már éreztem, hogy nem lesz megállás.

A tanulmányaim végeztével, az eddigi összes munkahelyemen rendszergazda / rendszermérnöki pozíciót töltöttem be. Mint a legtöbb frissen végzett informatikai végzettséggel rendelkező, az iskolapadból kiesett fiatal felnőtt, én is, egy iskolában kezdtem a pályafutásomat. Onnan nagyon hamar az üzemeltetés világában találtam magam, ami teljesen magával ragadott, rengeteg ügyfél, rengeteg megoldásra váró feladat, hibajelenség. Hatalmas elégedettséggel szokott eltölteni, ha a káoszból egy rendszert tudok csinálni. Szeretem a rendszerezett dolgokat a sémákat a szabályrendszerű működést. Amikor üzemeltetési vezető voltam egy másik munkahelyemen, akkor rengetegszer volt lehetőségem arra, hogy ezen szenvedélyemnek hódoljak, a rosszabbik oldala ennek az volt, amikor az ügyféllel meg kellett értetni, hogy miért is van szüksége rendszerezésre, rendrakásra.

Az alábbi szemléletet mindig is szem előtt tartottam:

“Számos munkafolyamat könnyebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá tehető, ha az ügyféllel együtt gondolkodva, körültekintően megtervezett, személyre szabott megoldásokat alakítunk ki.”

Amikor éppen nem dolgozok, akkor családapaként állok helyt. Illetve abban a minimális időben ami az “Énidő” abban szeretek videókat, sorozatokat illetve filmeket nézni. Természetesen a videojátékokat sem vetem meg. Szeretem a tágabb családdal tölteni az időt, és a régi idők történeteit hallgatni akár századjára, vagy akár a századik verzióban.

Bíró István

Hálózati szakértő

2019-ben kezdtem el az iSolutionsnál dolgozni miután felköltöztem Budapestre. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel már több mint 10 éve az a munkám, amivel igazán szeretek foglalkozni.

Egy kicsi számítástechnikai szaküzletben kezdtem pályafutásomat Budapesten, ahol először számítógépek hardveres és szoftveres javításával foglalkoztam. Ezután kisebb cégeknél láttam el rendszergazdai feladatokat.

Ezt követően 4 évet Debrecenben laktam, ahol szintén hasonló munkakörben dolgoztam. Itt dolgoztam multinacionális IT cégnél is helpdeskesként, ahol sok nagyvállalati munkafolyamatot tanulhattam, amik számomra nagyon hasznosak voltak.

Az iSolutions-nél helpdesken kezdtem, ahol nagyon rövid időn belül a csapat teljes értékű tagjának éreztem magam. Közben a cég örömmel támogatott egy tanfolyam elvégzésében, ennek köszönhetően sikerült pozíciót váltanom, így most a hálózati csapatot erősítem. 

Fontos számomra, hogy a fejlődés folyamatos legyen és soha ne álljon meg (ahogy egy régi barátom mondja: ami stagnál, az romlik), és ennek érdekében próbálok mindent tenni. Szeretek egyedül és csapatban is dolgozni és a munkámat mindig teljes odafigyeléssel végzem. Saját tapasztalataimat szívesen adom át és kollégáimtól is szívesen várom. Ezen felül fontosak számomra az egészséges baráti kapcsolatok a munkahelyen is. Úgy érzem, hogy az iSolutions-nél ezt mind megtaláltam.

Szabadidőmet legszívesebben túrázással és fotózással töltöm, ugyanakkor a belvárosi élet sem idegen és bármikor vevő vagyok egy „túrára” ott is barátokkal.

Csékei Tamás

Sales artist

Tamás, 19 évesen, érettségi előtt már műszaki boltban dolgozott. 10 perc alatt vette fel a tulajdonos pszichológus felesége, annyira elbűvölte.

10 éves alapozás következett, mely során többször lett az év értékesítője a hazai legnagyobb műszaki áruházláncban, majd az általa vezetett boltok többször lettek az év boltjai.

Ezután saját bolthálózat felépítésébe fogott. Sikerének zálogának azt tartja, hogy sosem azokat a termékeket adták el melyeket kézenfekvő lett volna, ami raktáron volt, vagy a legnagyobb haszon volt rajta. Mindig segítettek a vásárlónak átgondolni a megoldandó problémát, vagy a lehetséges elvárásait, majd erre ajánlottak terméket. Ezért sikerült egy nagyon lojális ügyfélkört felépíteniük, akik rengeteg ajánlót hoztak az üzletbe.

A műszaki szakmában eltöltött évek után valami új kihívást keresett. Újranyitott egy 110 éves műemlék kávézót, ahol beleszeretett az inspiráló szolgáltatásokba. Rengeteg eseményt szervezett, új szemléletet vitt a kávézókultúrába. Céljuk nem az volt, hogy drágán kávét adjanak el, hanem élményt és értéket közvetíteni.

Életének következő állomásában egy szívességként indult feladatot vitt tovább. Vállalkozások számára nyújtott szolgáltatás országos értékesítését kellett megszerveznie.

Itt szembesült azzal, hogy mekkora ellenállás alakult ki a cégvezetők részéről az értékesítők irányába. A sok manipulatív, nyomulós értékesítő olyan pajzsot alakított ki az emberekben, hogy már a számukra ténylegesen előnyös, kedvező lehetőségek felmérését, átgondolását is eleve kizárják.

Olyan helyet keresett, ahol megvalósíthatja, és továbbfejlesztheti a kapcsolatteremtés olyan etikus, ügyfél érdekeit előtérbe helyező módszerét, mely a műszaki boltokat is sikerre vitte.

Tamás az iSolutions-nél:

Tamásnak az iSoluitonsnél az a feladata, hogy elindítsa a párbeszédet azokkal a cégvezetőkkel, akik nyitottak annak végiggondolására, hogy milyen lehetőségeket rejthet cégük számára a technológia.

Megismerve az IT területét, mint az informatikától távol álló, azt tapasztalta, hogy majdnem minden szolgáltató gondolkodása egysíkú. Van egy termékük amire rá akarják beszélni a cégvezetőt, függetlenül attól, hogy az nyújt-e számára értéket vagy sem.

Tamás feladata a kérdezés, a lehetőségek feltárása, a gondolatébresztés. A felkeresett partnerek számára szeretné átláthatóvá tenni, hogy mivel képesek a versenytársakat megelőzni, és hatékonyabbá tenni a vállalkozásukat.

Ő felel azért, hogy a közös felfedezőúton a cégvezető végigmenjen, társuk tud lenni ezen az úton. Segíteni, megérteni a helyzetüket, a problémáik forrását, illetve feltárni az értékteremtés lehetőségét. Sikerélménye a cégvezető számára AHA élményt nyújtani.

Tamás szerint a cégvezetők felnőtt emberek és nem kell fogni a kezüket. Ha a felfedezőúton látnak értékteremtésre lehetőséget, és nyitottak, akkor a megoldás, és az együttműködés felé el lehet indulni. De ez mindig a cégvezető szuverén döntése, nem értékesítési technika, és manipuláció eredménye.

Az emberekkel való kommunikációt szereti, a párbeszédet. Éppen ezért imád egy kávé mellett is kötetlenül beszélgetni, szereti a kötöttebb, cégvezetői interjúkat is, és az analitikus gondolkodásúakkal kielemezni informatikai diagnózisokat. A forma mindegy a cél a közös felfedezés.

Tudja jól, hogy a sikert nem az azonnali partnerség, üzletkötés okozza, hanem a gondolatok tisztázása, a segítség, és a bizalom kiépítése. Ezért nem feladata lezárni üzleteket, kizárólag gondolatokat ébreszteni.

Tamás otthon:

Tanulási vágya óriási, ezért nagyon sokat olvas. Emellett szeret elmélkedni, ennek fő lehetőségét a pilisi erdőjárások adják.

Mivel a kereskedelem a vérében van, a vatera lelkes felhasználója. Imádja az embereket felvidítani, és a lehetőségek tárházát felfedni fiának, a folytonos tanítás segítségével.

Dávid Ádám

Onboarding

2014 óta dolgozom rendszergazdaként a szakmában.

2021-ben kerültem az iSolutions csapatához, miután szerettem volna szakmailag előrébb lépni. Ehhez az ügyfeleink sokszínűsége, és a munkatársaim szakmai tudása garancia.

A felhasználók problémájára, kérésére, mind a munkában, mind a magánéletben nyitott vagyok. Mert ezek megoldása közben szerzek új ismereteket sokszor, ami a folyamatos továbbképzésre sarkall engem. Így ők nem is tudnak róla, de sokszor én is tanulok egyúttal.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyik legfőbb hobbim az informatika, így nekem ez nem munka, hanem a hivatásomnak mondhatom.

Velem akkor találkozhattok, ha új ügyfélként jöttök hozzánk. Abban a folyamatban segítek, hogy a jelenlegi rendszeretek minél gördülékenyebben tudjon átállni a Google rendszerébe, és az iSolutions sztenderdjeihez.

Magánéletben jó pár éve vagyok házas. Szabadidőmben szülőfalum közügyeiben tevékenykedek, teljesítek szolgálatot, vagy Egyetemen képzem tovább magam. Ha pedig még jut egy kis szabadidő, akkor számítógépes játékokkal, túrázással, társasjátékkal, focival, vagy az élet értelmén történő merengéssel kapcsolódik ki a szürkeállomány… 🙂

Deák-Bacsa Orsolya

Rendszer bevezetési tanácsadó

2011-ben kerültem az iSolutionshoz háttéradminisztrátori pozícióba, akkor 7. munkatársként.

Nem vagyok informatikus, inkább reál beállítottságúnak tekintem magam (az egyetemen is vállalatirányítási szakirányon végeztem). Később support koordinátorként segítettem a cég napi munkáját. Erősségémnek mondható, hogy afféle közvetítőként, összekötőként kitöltöttem az űrt az ügyfél és a munkatársaim között. Egyszerre voltam egy kicsit szakmabeli, a céges háttérből adódóan és laikus az ügyfél igények megértése és közvetítése okán. A múlt idő indokolt, hiszen kisfiam születése után ugyanide, de más munkakörbe tértem vissza. 

Időközben megnövekedett a munkamennyiség, más típusú feladatok jelentek meg. Különösen fontossá vált, hogy rendszert vigyünk a napi munkába, a feladat koordináció. Ez esetemben kifejezetten az új ügyfelekre hangolva kellett megoldani. 

Akkor kezdődött az Onboarding terület kialakítása és ennek vezetése lett a fő munkaköröm. Jelenleg két kollégám Ádám  és Dávid segíti a terület működését, hogy az új ügyfeleink és a céges sztenderdjeink összhangban legyenek. 

Az onboarding a cégünknél olyan folyamat, ahol az ügyfeleink informatikai környezetét teljesen átnézzük, átvesszük, rendszerint átalakítjuk közösen. Lényegében az ő folyamatukat megismerve hangoljuk össze a mi strukturált, előre kialakított sztenderd rendszerünkkel. Ez magába foglalja a tanácsadást, rendszerátalakítást és üzemeltetést. A supportunknak készítjük elő az ügyfelet, hogy utána minél könnyebben tudják kiszolgálni Őket.  Ez minden ügyfélnél más és más, de mégis egy egység alakul ki a végén. Fő profil a Google Workspace – irodai keretrendszer- bevezetése. Öröm egy olyan területen lenni, ami nagyon innovatív, újdonságokkal teli és sok tanulási lehetőséget tartogat nap mint nap. Szabadidőmet a családdal, barátokkal igyekszünk úgy alakítani, hogy abba a pihenés, szórakozás is beleférjen. Ha tehetjük, családostul megyünk túrázni, sátrazni, amit kisfiam is nagyon élvez. Ha ennél is nagyobb kikapcsolódásra van szükségünk, megszökünk a világ elől és utazunk a felhők fölé.

Drippey Dániel

Fejlesztő

2020-ban csatlakoztam az iSolutions csapatához, most én vagyok az egyszemélyes Smart Fejlesztő Részleg :)

Velem akkor találkoznak az ügyfelek, ha szeretnék a napi működésük, ügyvitelük, adminisztrációjuk területét modernizálni, hatékonyabbá tenni a Google technológiák segítségével, programozható módon.

A munkám két részből áll, egyrészt az absztraktabb fejlesztésből és kódolásból, másrészt az ügyfeleinkkel való kapcsolattartásból. A kettő nekem nagyon jól kiegészíti egymást: az elmélyült kódolás is közel áll hozzám, de az is nagyon lelkesít, amikor az ügyfelekkel közösen ötletelünk a megoldáson a felmerülő problémáikra.

Gajdos József

Rendszergazda

Szép, szabályos életrajz az enyém. Debrecenben éltem, itt érettségiztem informatika szakon. Ezután a szoftverfejlesztés irányába indultam el, mert az érdekelt leginkább.

Ahogy mondani szokták, ezt követően végigjártam a szakmai ranglétrát. Kezdetben számítógép szervizes, később számítógép üzemeltető, végül rendszergazda lettem az előző munkahelyemen. Tulajdonképpen kerek volt a világ, de valahogy mégis úgy éreztem, ennél nagyobb lehetőségek is várnak még rám valahol.

Aztán úgy adódott, hogy egy magánjellegű ügy miatt a testvéremet felkísértem Budapestre, és akkor valami történt. Megfogott a város és nem eresztett. Elhatároztam, hogy itt akarok élni. Néhány nap múlva pedig már az iSolutions állásinterjúján ültünk mi, ketten. A szorongásom meg én. Mert, hogy kishitű voltam, és egyáltalán nem bíztam abban, hogy megfelelek az elvárásoknak.

Abban viszont biztos voltam, hogy ha valahol dolgozni szeretnék, akkor az ez a hely. Annyira szimpatikus volt nekem, amit láttam, annyira jó hangulatúnak tűnt itt minden, hogy hajlandó lettem volna az általam elképzelt munkabérnél kevesebbért is aláírni a szerződést.

Persze, a végén kiderült, hogy a szimpátia kölcsönös volt. Hát, ezért olvashatja most Ön is az én bemutatkozásomat a cég honlapján.

Az informatika a hivatásom. És én azt csinálhatom egész nap, amit szeretek. Emellett a csapat is egészen kiváló. Az a legjobb, hogy kollégák egyszerre jó szakemberek, komolyak, segítőkészek mégis oldottak.

A nagy közösbe én a magam szaktudását és a hozzáállásomat teszem bele. Ez a magyarázata annak, hogy miért én vagyok a legelső reggel 6-kor az iSolutionsnál. Nem akarom, hogy a reggeli csúcs értékes perceket, órákat raboljon el az időmből, amit a kiszállásoknál az ügyfél problémák megoldására is fordíthatnék. Mert véleményem szerint ez a lényeg: hogy a problémát meg kell tudnunk oldani. És ezt az igyekezetet látja, értékeli az ügyfél is. Persze a nagy igyekezetnek azért vannak árnyoldalai is: ha egy feladatot nem sikerül az én mércém szerint megnyugtatóan elvégezni, azon még sokáig rágódom.

És hogy mit csinálok akkor, ha nem találok éppen semmi azonnal elhárítandó IT gondot? Ha itt, a munkahelyemen vagyok, akkor pinponggal vezetjük le a fölös energiát. A szakmánkra ugyanis jellemző az erősen hullámzó munkamennyiség. Vagy csak komoly túlórákkal érünk a dolgaink végére, vagy pinponggal, dartssal múlatjuk az időt.

Időnként persze bekapcsolom az Off gombot, mert persze, nekem is van magánéletem. Olyankor, amikor nem főállású rendszergazda üzemmódban létezem, ugyanolyan vagyok, mint a többi srác. Sorozatokat nézek a kanapén, meglátogatom a szüleimet vagy a éppen a testvéreimmel találkozom.

Gróf Csaba

Hálózati szakértő

Az én történetem is ott kezdődött, ahol sok kisfiúé: azaz én is szerettem/szeretem az új dolgokat felfedezni. Különösen, ha azok technikai jellegű újdonságok. Ha jól emlékszem, már általános iskolás koromban „jól kitapintható” volt a számítástechnikai érdeklődésem. Ennek megfelelően egyenes út vezetett az egyetem gépész-informatika szakára, de itt elég hamar kiderült, hogy nem ez az én utam, mert a műszaki rajzok nem igazán kötöttek le.

Hogy mégis az informatika közelében maradhassak, addigi ismereteimet tovább fejleszthessem, informatikus-képzésre jelentkeztem. Még alig száradt meg a tinta a tanfolyam elvégzését igazoló dokumentumon, már el is helyezkedtem egy vállalkozásnál, ahová ugyan ügyfélszolgálatosnak vettek fel, mégis szervizesként dolgoztam. Tapasztalatszerzésnek épp megfelelő volt, hiszen beletanultam a villanyszerelésbe, forrasztásba.

A szakmai ranglétrán a következő állomás az volt, amikor amolyan „segédinformatikusi” munkakört kaptam. Végre, azzal foglalkozhattam, ami érdekelt és rengeteget hasznos információt gyűjtöttem be. Tíz év alatt pedig eljutottam a rendszergazdai pozícióig.

A pályám vargabetűire akár neheztelhetnék is, ám nem teszem. Minden egyes állomás, minden munkakör megtanított valami fontosra, és a végén én lettem a „mindenhol bevethető” vállalati Jolly Joker.

Amikor az iSolutionshoz kerültem, kezdetben úgy tűnt, hogy itt is én leszek a „nélkülözhetetlen mindenes”, de hamar körvonalazódni kezdett a nekem rendelt szakterület: a hálózatok világa. Az informatikának ez az a szegmense, amivel a legkevésbé szeretnek foglalkozni a szakemberek, az valahogy mindig olyan „fekete ló”.

Épp ettől izgalmas nekem. Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, most épp egy ilyen irányú, tanfolyamra járok. A képzés végeztével, a hálózatok kiépítése, és felügyelete lesz a fő feladatom. Szerencsés egybeesés, hogy ezáltal a piaci igények erősödésére is reflektálni tud az iSolutions.

Bízom abban, hogy ebben a munkakörben is tudásom legjavát nyújtom majd. Abban viszont biztos vagyok, hogy segítőszándékom marad a régi. Ugyanis szeretem azt érezni, hogy számíthatnak rám.

Tudom, hogy egy informatikai szakember soha nem mondhatja el magáról, hogy „minden a kisujjában van”. Azt is tudom, hogy az IT robbanásszerű fejlődése miatt ma már lehetetlen minden területen naprakésznek lenni, de azt elengedhetetlennek tartom, hogy az engem érintő területeken TOP-on legyek. Én pedig most (is) ezen vagyok.

Győrffy Csaba

Rendszergazda

Mivel kiskorom óta foglalkoztat az informatika, elég korán belecsöppentem az IT világába. Az első gépemet 5 évesen kaptam, ami egy Pentium 1. generációs számítógép volt. Amikor elromlott, legjobb barátom édesapja jött át mindig megjavítani, és figyeltem, mit, hogyan csinál, és szép lassan elsajátítottam a dolgokat.

Kezdetben minden vágyam az volt, hogy programozó legyek, de amint megismertem a hálózati területet, úgy inkább a rendszermérnök/rendszergazda szakma felé húztam.

2020-ban csatlakoztam az iSolutions csapatához, előtte telekommunikációban dolgoztam hálózat felügyeleten. Szeretem a kihívásokat, és szeretem feltárni egy probléma gyökérét, és teljes megoldást találni rá. Számomra az IT a hobbimá/hivatásommá vált.

Fontos számomra a fejlődés, sokszor szabadidőmben is folyamatosan próbálom fejleszteni a tudásom. Mindezek mellett szeretek az online játékok világában is elmerülni, ezen felül szeretem a kreativitásomat kiélni főzésben és zenélésben. Ha úgy érzem, hogy kell egy „system shoutdown”, akkor fogom a kis batyumat, felszerelésemet és irány a tópart, ahol egy jó könyvvel el tudok vonulni a világ gondjaitól.

Hegedűs Gábor

Rendszergazda

2018-ban supportos-ként kezdtem el dolgozni az iSolutions-nél, ahol nagyon rövid időn belül a csapat teljes értékű tagjának váltam.

Feladatom, hogy az ügyfelek minden informatikai problémáját megoldjam.

2015 óta Microsoft felhős technológiák szakértője vagyok, amit itt tudok hasznosítani. Ügyfelek levelezési és Office problémáit könnyen tudom kezelni.

Az állásinterjún már éreztem azt a pezsgést, amit régóta kerestem. Szerettem volna egy olyan cégnél érvényesülni, ahol családias és nyugodt körülmények között tudok dolgozni. A közös ebédek az együtt kávézások összehozzák a csapatot, hogy bátran tudok kérdezni a kollégáimtól.

Jövőben szeretnék tovább fejlődni a hálózatok világában. Szeretnék annyira önálló lenni hogy bármely területen egyedül és önállóan tudjak dolgozni.

Herczeg Edina

Szolgáltatás koordinátor

Szolgáltatás koordinátorként immár hatodik éve igyekszem erősíteni a iSolutions csapatát. Leginkább Papp Attila ügyvezető munkáját igyekszem támogatni, emiatt a cég majdnem minden területére szükséges bizonyos fokú rálátás. 

Egyfajta támogató jellegű háttérmunkát végzek, amelybe ugyanúgy beletartozik a különféle pénzügyi és egyéb nyilvántartások naprakész vezetése, mint a support-os, hálózatos, valamint help desk-es munkatársakkal való együttműködés. 

Habár az egyes munkafolyamatok nem feltétlenül érzékelhetőek vagy mérhetőek közvetlenül, nincs egy egzakt, „kézzel fogható” eredménye a napi szinten elvégzett feladatoknak, mint pl. egy rendszermérnök tevékenysége esetében, mégis egy cég életében a hatékony működéshez szerintem elengedhetetlen az effajta háttérmunka.

Még a ’90-es évek elején, a bátyám révén kerültem kapcsolatba először az informatikával, ekkor még elsősorban az akkori kezdetleges számítógépes játékok formájában kötötte le a figyelmemet, majd később a főiskolai tanulmányaim során volt nagy segítségemre, ahol a jegyzeteim rendszerezésekor nagyban megkönnyítette az egyes vizsgákra való felkészülésemet. A későbbiekben a napi munkavégzésem során vált nélkülözhetetlenné, a mindennapokban pedig szép lassan az életem szerves részévé.

Szabadidőmben igyekszem “offline” életet élni: szeretek gasztronómiai újdonságokkal kísérletezgetni, kirándulni, kertészkedni vagy csak egy jó könyvvel és egy hatalmas adag kávéval bekuckózni a kedvenc fotelembe.

Horváth Gergely

Horváth Gergely

Rendszergazda

10 éve az IT támogatás világában élek és tapasztalataimat a nagy multiktól kezdve a kis KKV-k munkáiból gyűjtöttem. 

Hiszem hogy a probléma gyakran nem is a megoldandó hiba hanem az ezt bejelentő kommunikáció. 

Munkám során mindig törekszem az összes igényt kielégíteni és elmagyarázni a megoldás menetét. 

Az Isolution csapatát másfél éve erősítem és ez alatt az idő alatt nagyon poztiív élményeket gyűjtöttem az ügyfeleinkkel kapcsolatban. 

Szabadidőmben gyakran ólálkodom a vízpartokon halakat keresve és ugyan ennyi időt töltök a garázsban az autók mellett.

Jónás László

Rendszergazda

Gyerekként mindig is érdekeltek az elektronikai és számítástechnikai eszközök. Szétszedtem mindent, ami a kezem ügyébe került. Ez a mai napig külön élvezetet jelent, ha találkozhatok egy számomra ismeretlen eszközzel.

Mérnök-informatikát tanultam és 2016-ban kezdtem el dolgozni szakmai gyakorlat keretein belül. Gyakornokként gyorsan tanultam és alkalmazkodtam a környezethez, így állandó munkalehetőséget kaptam.

2019 (május) óta dolgozom az iSolutions-nél mint rendszergazda. Meghatározott ügyfélkörrel tartom a kapcsolatot és támogatom őket informatikai kéréseikben. A legtöbb igényt távolról meg tudom oldani, de ha szükséges, helyi segítséget is nyújtok ügyfeleimnek.

A folyamatos fejlődési vágy miatt választottam az iSolutions-t, mert nap mint nap új kihívásokkal találkozom az ügyfeleknél.

Gyorsan megtalálom a közös hangot az emberekkel, így az ügyfelekkel is közvetlenebb kapcsolatot tudok teremteni, ami jelentősen megkönnyíti a közös munkát.

Szabadidőmet a barátaimmal és a párommal töltöm a legszívesebben. Futballrajongó vagyok, imádom a játékot játszani és nézni egyaránt.

Kiss Réka

Rendszergazda

Sokan kérdezték már tőlem: “Hogyhogy rendszergazda lettél, hiszen ez nem egy női szakma. Miért ezt választottad? “. Ilyenkor mosolyogva mindig azt válaszolom, hogy nem én választottam a szakmát, hanem a szakma választott engem.

2013-ban végeztem a Debreceni Egyetemen gazdaságinformatikusként, de pályakezdőként nem tudtam ebben elhelyezkedni, ezért kénytelen voltam más irányba elindulni. Több különböző informatikai pozícióra is beadtam az önéletrajzom és végül egy debreceni általános iskolában sikerült elhelyezkednem, mint rendszergazda. Ekkor léptem rá először erre a rögös útra és azóta se bántam meg.

Több munkahelyem is volt az elmúlt években, ahol nem csak a szoftveres, de a hardveres hibák elhárításába, hálózatok kiépítésébe is bele kellett tanulnom. Ahogy folyamatosan fejlődtem, egyre jobban beleszerettem ebbe a világ és éreztem, hogy itt helyem, ezt szeretném csinálni.

A tudásszomjam azóta se csillapodott és itt az iSolutions-nél minden nap úgy végződik, hogy tanultam valami újat. Egy nagyszerű, segítőkész csapat része lettem, ahol nem csak kollégákra, de barátokra is leltem és remélem, hogy ez sokáig, így is marad.

Bár a munkám egyben a hobbim, azért a jóból is megárt a sok. Szabadidőmben szeretek a párommal túrázni, kirándulni, új helyeket felfedezni. De néha színházzal és múzeum látogatással tesszük színesebbé a napokat.

Kosztolánczy Balázs

Kosztolánczy Balázs

Üzletfejlesztési vezető

Karrierem során mindig az IT és az üzlet határterületén dolgoztam, hol megrendelői, hol szállítói oldalról, de az mindegyik munkámban közös volt, hogy valamilyen webes vagy internetes megoldás körül mozogtam, legyen szó ERP rendszerről vagy online tőzsdei kereskedésről. Már a tanulmányaim is (ELTE matek, PSZF illetve BME bankinformatika) is ezt a kettős utat készítették elő és nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy mind az üzleti emberekkel, mind az informatikusokkal könnyen szót értek.

Vezettem projekteket, IT fejlesztési csapatokat de jó néhány éven keresztül egy magyar KKV pénzügyeit is irányítottam.

Itt az iSolutionsben az üzletfejlesztésért felelek, leendő ügyfeleinknek segítek megérteni, hogy a jól menedzselt IT lehet az üzleti siker egyik alappillére.

Szabadidőmben immár több mint 30 éve bringázom, évente jó pár ezer kilométer letekerése segít kiszakadni a mindennapok teendői közül.

Kurcsik Viktor

Üzemeltetési vezető

2016-ban rendszeradminisztrátorként kezdtem el dolgozni az iSolutions-nél. Majd az idő elteltével egyre több koordinációs, támogatási feladatköröm lett és végül 2018 év végétől üzemeltetési vezető szerepet töltöm be a cég életében.

Elsődleges feladatom, hogy rendszergazda kollégáimat támogassam, koordináljam, illetve a support szolgáltatásunkra, annak folyamataira figyeljek, fejlesszem azokat, ezzel biztosítva a lehető legjobb szolgáltatást ügyfeleinknek. Ehhez szervesen kapcsolódik az ügyfelekkel való kommunikáció, együttműködés, illetve reklamációkezelés is.

A fentieken túl infrastruktúrát érintő, HR jellegű és a pénzügyet támogató feladataim is vannak. Tehát összességében komplex munkát végezek a cégnél, ami motivál és kihívás elé is állít.

Munkám összetettsége nemcsak a feladatokból, de a csapat sokszínűségéből is adódik. A csapatba bekerülő kollégák közül mindenki egy-egy, de különböző Lego elem. Itt nem a „hasonló a hasonlónak örül” elv érvényesül, itt mindannyian mások vagyunk, mégis megvan az a szakmai-magánéleti összhang és így tud összeállni a nagy egész.

A jövőt tekintve a vezetői munkakörömben szeretnék több tapasztalatot szerezni és fejlődni, amihez a környezet és feladatok adottak.

Munkán kívül nekem a kikapcsolódást a családom, a kutyám (Borka) jelenti. Illetve nagy szenvedélyem az autók és kb. minden, ami ehhez kapcsolódik, legyen az a vezetés vagy akár a kezem bepiszkolása :)

Láng Szilárd

Rendszermérnök

Az én történetem is ott kezdődik, mint a legtöbb informatikusé: még gyermekként találkoztam először számítógéppel, de a digitális világ adta lehetőségek azonnal magukkal ragadtak. Szinte hihetetlennek tűnt számomra, hogyan teszi lehetővé néhány egyszerű(nek tűnő) eszköz az egészen komplex műveletek elvégzését, például egy kép megszerkesztését, vagy az azonnal visszajátszható zeneművek megkomponálását.

Ahogy elmerültem a gép világában, csakhamar úgy döntöttem, megpróbálom belőle kihozni, amire csak képes vagyok. A suliban megszerzett ismereteimet kihasználva kisebb programokat, honlapokat, egyszerűbb videojátékokat készítettem. Sokat tanultam szabadidőmben, megoldásokat kerestem azokra az akadályokra, amikkel az út során szembesültem. De mindeközben egyre jobban kezdett foglalkoztatni, mi van a gépház alatt, hogyan működik a rendszer, akár túlmutatva a számítógépen is – így amint az élethelyzetem lehetővé tette, megkezdtem rendszergazdai tanulmányaimat.

Még le sem tettem a vizsgáimat, amikor felvettek az első olyan munkahelyemre, ahol már üzemeltetőként dolgozhattam. Az ott eltöltött évek alatt rengeteg ismeretet szereztem, amivel igyekeztem segíteni az ügyfeleimet és munkatársaimat egyaránt. A cégnél kineveztek a helpdesk csoportvezetőjévé, de hamar rájöttem, hogy inkább szakmai irányban szeretnék tovább fejlődni, mintsem a menedzsment irányába. Érdeklődésem a Microsoft szerverekre terelődött, és 2021-ben már rendszermérnökként csatlakoztam az iSolutions csapatához.

Feladatom az ügyfeleink szerveres környezetének üzemeltetése és karbantartása, az esetleges hibák elhárítása és a mentések felügyelete. Örömmel veszek részt projektek kivitelezésében is, legyen szó új rendszerek bevezetéséről vagy a meglévő rendszer bővítéséről, jobbá tételéről. Az informatikában, akár a való életben is azt vallom, hogy ha valahol felmerül egy kérdés, arra léteznie kell egy válasznak is, és amíg rajtam múlik, mindent elkövetek, hogy azt a választ meg is találjam.

Szabadidőmben szeretek olvasni, filmeket vagy sorozatokat nézni a feleségemmel, vagy épp zenét írni.

Lerner Gergő

Lerner Gergő

Rendszergazda

Gyerekkorom egyik meghatározó élménye volt, amikor édesapám hazaállított egy számítógéppel. Emlékszem, sokat küzdött, hogy működésre bírja, de megérte. Innentől kezdve engem is érdekelt a technológia. Ennek is köszönhető, hogy számítástechnikai szakközépiskolába jártam, onnan pedig informatikai területen folytattam tovább tanulmányaimat a felsőoktatásban. 

A diploma megszerzése után dolgoztam egy multinál gyakornokként, később voltam szoftverfejlesztő, majd rendszergazda. Az informatika területei közül ezt kedveltem meg a legjobban a változatossága miatt, és az iSolutions-nél lehetőséget is kaptam a kibontakozásra. 

Hiszem, hogy a munka lehet érdekes, szórakoztató és izgalmas, ám időnként le kell tenni ezeket a terheket. Ilyenkor legszívesebben a családommal töltöm az időt, akik szintén kedvelik kedvenc hobbimat, a horgászatot.

Mászáros Dávid

Mészáros Dávid

Rendszergazda

A kapcsolatom az informatikával kb. 13 éves koromban kezdődött, amikor édesapám egyik ismerősének pc boltjában dolgozhattam egész nyáron. Gépeket szereltem össze, telepítettem, hibákat kerestem. Nagyon élveztem ezt a fajta munkát, élményként fogtam fel és fizetést ugyan nem kaptam, de mégis kifizetődött, amikor a bolt tulajdonosa egy számítógépet ajándékozott nekem szeptemberben, iskolakezdéskor.

Innentől kezdve nem volt megállás, beszippantott az informatika világa. Egyértelmű volt, hogy tanulmányaimat ezen a területen szeretném folytatni/végezni. Felsőfokú tanulmányaimat mérnökinformatikus szakon kezdtem, de végül rendszergazdaként végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. A záróvizsgához szükség volt egy 3 hónapos szakmai gyakorlatra, amit egy esztergomi autóipari cégnél sikerült elvégeznem. Szerintem nem meglepő, hogy itt ugyanaz az ember volt a közvetlen főnököm, aki 13 éves koromban sok mindenre megtanított a pc boltban.

A szakmai gyakorlat leteltével ajánlatot kaptam és elkezdtem főállásban dolgozni ennél az autóipari cégnél. Csupán három fős IT csapat voltunk mégis (ismét) rengeteget tanultam. Furcsa volt megtapasztalni, hogy mindaz, amit a suliban tanítottak teljesen elavult és már használhatatlan, így gyakorlatilag a szakmai tudást a munkahelyen, munka közben szereztem meg. Három évvel később muszáj volt váltanom és egy új munkahelyen továbbfejlődnöm. A felelősségvállalást és a vezetői szemléletet tanultam egy olyan multi cégnél, ahol egy személyben feleltem a gyár működésének informatikai részéért.

Aztán egyszer „szembejött” velem az iSolutions álláshirdetése, ami első ránézésre sem volt egy átlagos hirdetés. A szöveg megfogalmazása, hangvétele és közvetlensége megfogott, még nem láttam ilyet azelőtt, ezért rá is kerestem a cégre. Meglepő felismerés volt, hogy egy nagyon régi ismerősöm, Csékei Tamás is az IS csapat tagja. Miután ő megerősített abban, hogy ez egy jó cég, jó hely, jó csapat, jelentkeztem. El is kezdődött az interjúzás, de pont abban az időben elkezdődött az akkori munkahelyemnél egy teljes telephely költözése. Lehetőségem volt egy új gyárépület infrastruktúrájának kialakításában komolyabban részt venni, amit nem akartam kihagyni. Kb. 1 évvel később Viktor felhívott, hogy ismét keresnek új munkaerőt, szeretnék e még egy beszélgetést. 2019. december 1-e volt az első munkanapom az iSolutions Kft.-nél.

Mint mindenki a Helpdesken kezdtem. Pár hónappal később belenéztem a szerveres világba. Fél év elteltével felmerült, hogy segíthetek Orsinak az onboarding folyamatokban. Ez volt az, ahol megtaláltam a helyem. Tetszik, hogy hosszútávú megoldásokkal tesszük könnyebbé az ügyfelek munkáját, melynek a részese lehetek (a kezdeti lépéseknél). Segítek a felhő alapú rendszerhasználatba költözéssel, pl a Gmail-be való levelezés költöztetésével vagy a Google Drivera való fájlszerver migrálással.

Örülök annak, hogy az ügyfelek lévén egyre mélyebben megismerem a Google felhő rejtelmeit,  és ezt az ismeretet nagy értéknek tartom. Mindig naprakésznek kell lennem, hiszem a Google ökoszisztéma is napról napra fejlődik.

Ősz Gergely

Senior rendszergazda

Ősz Gergely (Geri), rendszergazda vagyok, a frontvonalról. Ez annyit takar, hogy az új ügyfeleknél én találkozom először a problémával és igyekszem előkészíteni a terepet az utánam jövő help desk-es kollégáknak.
A számítógéppel való találkozásom nagyjából olyan volt, mint az összes korombélinek. Y generációsként belenőttem abba, hogy otthon volt számítógép, amit rendre elrontottam. Ilyenkor apukámat hívtam segítségül, aki századszorra is helyrepofozta a programokat vagy újratelepítette a játékot. Persze, én közben mindvégig ott voltam és lestem, mit varázsol. Addig néztem, míg egy idő után már magam is meg tudtam javítani azt, aminek elrontásához elég sok közöm volt…
Autodidakta módon tanultam, ehhez kiváló táptalajt biztosított később az a kis számítástechnikai vállalkozás, ahol a pályámat kezdtem. Az itt eltöltött tíz év alatt számos problématípussal találkoztam és jól esik leírni, hogy ezeket szinte 100%-os hatékonysággal meg tudtam oldani. Egy ideig ez izgalmas volt, de később túlságosan rutinszerűvé vált a munka, így új kihívásokat keresve találtam rá az iSolutionsre.
A számítástechnika csapatmunka. Magamra is leginkább úgy szeretek tekinteni, mint egy aprócska, de központi fogaskerékre. Szeretek a rendszer része lenni, rálátni az egész működésére, és ha kell, segíteni a kollégáknak.
… és hogy mit gondolok az informatikáról?

Szerintem a jól működő IT ma versenyelőnyt jelent. Ma már az informatika alapfeltétele a cég működésének. A cél, hogy a vállalkozás és az IT egészséges szimbiózisban létezzenek egymás mellett: átlátható ugyanakkor ügyfél kompatibilis rendszerrel. Ha egy cégnél rend van IT terén, akkor jóval hatékonyabban tudnak teljesíteni bármilyen területről legyen szó, így tudnak kiemelkedni a versenytársak közül.

Radványi Attila

Radványi Attila

Rendszergazda

2022-ben kerültem az iSolutions-hoz rendszergazdai pozícióba. Az új kihívások keresése közben nem egy véletlen találkozásról hanem az IT szektorban jól ismert profi csapathoz-való csatlakozás reményében jelentkeztem, illetve hogy az informatikában eltöltött 20+ év tapasztalatával további értékeket tudok hozzáadni az ügyfelek és a kollégák munkájához.

Korábban az IT területen sok változatos munkakörnyezetben dolgoztam már, a nagy nemzetközi vállalatoktól az egészen kicsi cégekig is, amelyek termelési, szolgáltatási és kereskedelmi területeken voltak jelen.

Arra törekszem, hogy  az ügyfeleknek az IT területen és az abban keletkező problémák kapcsán mindig a megoldás és a segítség jusson eszükbe rólunk és mindig szívesen forduljanak hozzánk.

Magánéletben a család a természet és a sportos tevékenységek segítenek a kikapcsolódásban.

Szabó-Lukács Viktória

Szabó-Lukács Viktória

Rendszergazda

2022 januárja óta erősítem az iSolutions Helpdesk csapatát.

Informatikai szakirányon végeztem az egyetemen, és ebben a szakmában is helyezkedtem el tanulmányaim befejezése után. Egy kis informatikai cégnél kezdtem pályafutásomat, de megfordultam a magán-egészségügyben és az állami szférában is. Nem egyszerű nőként egy férfi-szakmának titulált területen érvényesülni, de igyekszem helytállni.

Mindig szívesen segítek az embereknek, próbálom megérteni a problémájukat, és hatékony, gyors megoldást keresni rájuk. A precíz munkavégzés nagyon fontos számomra.

Szívesen tanulok meg új dolgokat, és az iSolutions-nél a folyamatos fejlődés lehetősége biztosított. Nagyon jó csapat a miénk, tudom, hogy mindig számíthatok a többiekre.

Ha épp nem dolgozom, sok időt töltök gyerekeimmel, sokat vagyunk a szabadban, kirándulunk, együtt futunk,  filmezünk, társasjátékozunk, vagy épp a focimeccsüket nézem meg.

Torbágyi Gábor

Senior rendszergazda

Az informatikusok életrajza egy kicsit olyan, mintha Ctrl+C, Ctrl V-vel íródott volna. Sokunknak indul hasonlóan a pályája és valahol az enyém – legalább is a kezdeteket tekintve – ilyen. Gyerekként „von hause aus”, otthonról hoztam az IT szeretetét. Na, persze, úgy könnyű elmerülni a számítástechnika ingoványában, ha az ember édesapja programozó matematikus, aki révén már gyerekkoromban megismerkedtem az ikonikus Commodore 64-nel, majd szép sorjában a többi géppel meg az akkoriban csúcstechnikánk számító lyukkártyákkal.

Ahogy a szokásos szabvány sztorikban lenni szokott, kezdetben nekem is csak egy játékszert jelentett a számítógép, majd következett a gépek javítása, szerelése.

Innen akár egyenes út is vezethetett volna valamelyik nagy tech céghez, de az élet másként hozta. Munkahelyeim közül az iSolutionsnál töltöttem a legtöbb időt.

Pozícióm szerint rendszergazda vagyok, én vagyok a felelős a legrégebbi, nagy ügyfelek problémamentes rendszerüzemeltetéséért. Ha kell, személyesen a helyszínen, ha nincs fizikai probléma, akkor pedig távoli asztali kapcsolattal kezelem a gondokat.

A hozzám tartozó ügyfelek technikai jellegű, de a szokásos rendszergazda-kliens viszonyán jócskán túlmutató magánéleti kihívásokkal is találkoztam. Bizonyára ennek a bizalmi faktornak is szerepe van abban, hogy ügyfeleim ragaszkodnak hozzám. Ez a fajta megszokás, lojalitás egyébként is jellemző a szakmánkra.

Hozzám már tudnak arcot kötni, hiszen a gyakori telefonbeszélgetések után fontos a személyes találkozás is. És nyilván az is sokat számít a munkakapcsolat „hőfokát” illetően, hogy ha kell, akár éjjel 2-kor is géphez ülök és TeamViewer alkalmazással rendet vágok a rendszer gubancai között.

Az itt töltött évek után bőven elég lenne arra, hogy belefásuljak a munkámba, én viszont még mindig élvezem, amit csinálok. Éppen ezért, ha a cégen belüli perspektívámat nézem, a „mi szeretnék lenni’ helyett sokkal inkább a „mi nem szeretnék lenni” kerül előtérbe. Nem vonz a rendszermérnöki pozíció, mint ahogyan a csoportvezetői titulusra sem hajtok. Ez utóbbi ugyanis röghöz kötne. Vezetői ambícióim sincsenek, különösen azért, mert azzal megnyerném magamnak azt is, hogy nekem kell elbocsátanom a nem megfelelő munkát végző kollégát. Ezt a terhet pedig nem szívesen cipelném.

Mint korábban írtam, elégedett vagyok a munkámmal. De azt is érzem, hogy nekem is megvannak a határaim. A törzsügyfeleimhez kapcsolódó feladatokat nem tudom és egyelőre nem is szeretném delegálni, ám az ezeken kívül érkezőket már nyugodt szívvel rábízom a fiatalabb kollégákra. És ezt nem csak azért teszem, mert az új generáció már itt toporog a küszöbön, hanem azért is, mert úgy vélem, tudni kell a munkára nemet is mondani. Ha vége a munkaidőnek, akkor legyen vége!

És amikor a kollégáim által halk szavúnak aposztorfált rendszergazdából átvedlek magánemberré, akkor valami olyat szeretek csinálni, amiben nincsenek szerverek, meg billentyűzet, de aminek kézzelfogható eredményét látom. Van a lakásunkban egy fal, ami telis tele van már kirakott puzzle képekkel. Korábban ezzel is szívesen foglalkoztam, mert ez az aprólékos munka idővel meghozta a gyümölcsét, de ma már nem lenne ehhez türelmem. Manapság inkább kertészkedek, biciklizek, vagy a kezembe veszek egy jó könyvet.

Torbágyi péter

Projekt vezető

Péter története:

Az egész csapatból talán Péter rendelkezik a legmeghökkentőbb múlttal.

Pályája elején kutatóként dolgozott, de nem műszaki területen, hanem történészként. Bár furcsa lehet bölcsész végzettsége egy informatikai cégnél, de a doktori fokozata eléréséig nagyon sok tudatos kutatási technikát kellett megtanulnia, és kifejlesztenie. Erre az alapvető készségre szüksége is volt, hogy eredményeket érhessen el a 19.-20. századi hispán világ történetének kutatásában.

Elmondása szerint a kutatás során sok kis részinformációból kell kihámozni a lényeget, majd azokat mozaikszerűen egymáshoz illesztve kell egésszé formálni: A-ból B-be jutni módszeresen a sok zsákutca, mellékvágány kiiktatásával.

Váratlanul került ideiglenesen egy informatikai céghez, ahol meglepődve tapasztalta, hogy pont az hiányzik onnan, amit ő megtanult, tud, és amiben ő jó. Alapvetően webes fejlesztések során érzékelte a sok szervezetlenséget, rosszul elvégzett munkát, mely legtöbbször kudarchoz vezetett. Sok szempontból kockának tartja magát a bölcsész múltja ellenére, és kevés dolog tudja kihozni a sodrából, de szervezetlenség, rendetlenség, kapkodás igen.

Mivel más gyökerei vannak, ezért máshogy is tekintett a problémákra. Nem technikai, technokrata oldalról fogja meg a dolgokat, hanem inkább a humán- és folyamatszemlélet oldaláról. Az empátiája segített, hogy beleérezzen az ügyfél, és felhasználó oldalába, és nagyon lehangolta, ha nem sikerült elérni a kívánt célt.

Mivel nagyon meg tudta találni a hangot a technikai emberekkel, ezért adódott a lehetőség, hogy a két oldalt összeillesszék, és ezzel tegyék sikeresebbé az informatikai területet.

Péter az iSolutions-nél:

Péter feladata az iSolutionsnál, hogy fejlessze azt a működési keretrendszert, mely alapvetően határozza meg a cég által nyújtott szolgáltatást: összekapcsolja az ügyfeleket, felhasználókat, szakembereket, eszközöket, rendszereket, szabályokat, eljárásokat, folyamatokat.

Mivel ez nem egy elméleti kutatás, ezért ahhoz, hogy a legkézzelfoghatóbb és naprakész információi legyenek, a teljes végrehajtási csapatot is ő vezeti napi szinten. A keretrendszer módszertanának fejlesztése mellett a gyakorlatba való átültetésben is meghatározó szerepet vállal.

Elmondása szerint a működési keretrendszer célja, hogy a különböző szereplők jól, hatékonyan, kiszámíthatóan, átláthatóan legyenek képesek együtt dolgozni úgy, hogy az igények és a megvalósítás minden esetben össze legyen kötve. Azaz a technológiai csapat gondtalanul tudjon dolgozni, de közben az ügyfél felhasználói is minden esetben tudják, mi zajlik a háttérben, ki, mikorra, mit fog elvégezni, hogyan állnak az általuk bejelentett problémák megoldásai.

Ez egy alapoktól építkező, szervezett, heti, napi dedikált munkavégzést feltételez, melynek eredménye a hibabejelentés, kavarodás, elfelejtett feladatok, nem megfelelően lezárt ügyek radikális csökkenése.

Fő feladata még, hogy az erős növekedésben lévő vállalat megőrizze személyes kapcsolatát az ügyfelekkel, felhasználókkal. Ne essen szét a növekedő terhelés ellenére sem, az alapok folyamatosan erősödjenek, finomhangolásokkal, a tevékenységek intézményesítésével.

Péter a cégben a “Humán rendszermérnök.

Péter otthon:

Szabadidejében sokat sportol, kerékpáros és futó versenyeken egyaránt feltűnik. Hobbiként megmaradt a Latin-Amerika története, valamint a családfa-kutatás. A kitartás, céltudatosság embere, aki szerint az élet nem rövid vágta, hanem ultramaraton.

Varga Gergő

Rendszergazda

2020-ban jöttem a céghez, Rendszergazdai szerepkörbe. Tanulmányaim után elsodort a szakmától a szél – habár magánvállalkozóként mindig is foglalkoztam vele mellékállásban -,  viszont pár évvel ezelőtt visszatértem a gyökereimhez főállásban is.

Az iSolutions-ben találtam meg a számításomat teljes mértékben. Fiatal a csapat és nagyon jól kijövök mindenkivel. Igyekszem a pozitív életszemléletemet átültetni a mindennapi munkába is mind egyéni, mind csapatszinten.

„Az életben a legnemesebb feladat mások segítése”

Ez a mottóm, ami miatt minden nap úgy kelek fel, hogy mosolyogva kezdem a napot, mert a nagy közhelyekkel ellentétben, én tényleg szeretem a munkámat. ( Na jó, a kollégáim humora is nyom a latban bőven :) )

Szabadidőm nagy részét a párommal töltöm, akivel lehetőség szerint utazunk és kirándulunk, továbbá a barátaimmal szervezünk különböző programokat, úgy mint horgászat, sportesemények látogatása, közös főzések/sütések.

Vékássy-Vaczula Krisztina

Vékássy-Vaczula Krisztina

Szolgáltatás kontroller

Szolgáltatás kontroller szerepkörben dolgozom a cégnél, egy nagyon színes, sokféle feladatkört és érdekes szakmai kihívásokat jelentő szerep, ami miatt igazán szeretem amit csinálok, ugyanis nem lehet megunni.

Korábban bankban dolgoztam, majd egy brókercégnél hasonló szerepben, folyamatokkal foglalkoztam és ügyfélszolgálat vezető voltam. 

Az iSolutionsnál bizonyos folyamatok teljesítmény mutatóinak kialakítását és monitorozását támogatom. Igyekszünk objektív mérőszámok plusz kívülről érkező visszajelzések alapján, folyamatosan finomhangolni, fejleszteni a működésünket hogy mindig színvonalas szolgáltatást tudjunk nyújtani az ügyfeleknek.

Az Ügyfeleinkkel kapcsolatos teendők, folyamatok szervezése nagyon izgalmasak, de ezek mellett a cég belső működését is támogatom: ügyfélrendezvények, vagy akár a csapatépítő rendezvényeink szervezésében veszek részt.

Papp Attila

Papp Attila

Ügyvezető

Én vagyok a jin. Vagy, ha úgy tetszik a jang. Ügyvezető társammal, Juhász Viktorral ugyanis éppolyan dialektikusan, kölcsönösen egymásra hatóan egészítjük ki egymást, mint az ismert kínai szimbólum két fele. Viktor visz mindent, ami az IT-hez tartozik: a szakmát, a salest, a marketinget, én pedig minden mást, amitől egy cég cégszerűen működik. Azaz a managementtel együtt járó feladatok, a kimenő és bejövő számlák kezelése, a kintlévőségek nyomon követése, a kontrolling az én felelősségem.

Ez a szakmai, habitusbeli különbség még a biológiai ritmusunkban is tetten érhető. Ő korán kelő típus, tőlem, akár éjjel 2-kor is kaphatnak levelet a kollégák. De, ez a köztünk lévő eltérés teszi lehetővé, hogy mindketten azzal foglalkozhassunk, amit szeretünk.

Engem a csapatépítés, a management, a pénzügyi kérdések megválaszolása érdekel. Ezért is szereztem ilyen irányú diplomát a Veszprémi Egyetemen. Az ott, majd később egy jó nevű információbiztonsági vállalkozásnál szerzett tapasztalataimat most itt kamatoztatom.

Persze, könnyű a csapat „összelegózása”, ha megvannak hozzá a feltételek: jó a termék, van tőkéje és van koncepciója az adott vállalkozásnak. Az iSolutionsnál adott ez a szerencsés együttállás.

Egy vállalat sikere döntően a kollektíva összeállításán múlik. Én pedig ügyvezető társammal minden esetben részt veszek a leendő tagok interjúztatásában. Az, hogy mindenki – legyen az ügyfél, az irodába tévedt idegen, vagy a munkatársaink – azt mondja, hogy érezhetően jó munkaközösséget sikerült létrehoznunk, a kiválasztási módszernek köszönhető.

Bár a szlogenünk, miszerint „A kockák közül mi a Rubik-kockát keressük” Juhász Viktor fejéből pattant ki, mégis jól körülírja, kikre van szükségünk. Nem a szokványos informatikusokra van szükségünk, hanem azokra, akik egy kicsit mások. Nem a pozícióhoz választunk embert, hanem fordítva. Ha találunk egy szimpatikus, szakmailag is alkalmas jelöltet, akkor megkeressük a helyét a szervezetben.

És hogy mitől mások a mi „kockáink”? Első sorban attól, hogy valamennyien megszállottak, akiknek a munkájuk, hobbijuk és egyben a szerelmük is az IT. Ám, mit sem érne a gyakran autodidakta módon megszerzett magas szintű tudás, ha az ügyfelekkel nem tudnának megfelelő hangot megütni. A nálunk dolgozók valamennyien profi módon képesek kommunikálni a megbízókkal, miközben egy pillanatra sem élnek vissza a sokévnyi tapasztalatukra alapozott szakmai fölényükkel. Őszintén örülök, hogy az iSolutions egy komoly cég, tele a szó jó értelmében vett őrültekkel, és hogy ez így van, ahhoz nekem is sok közöm van.

Persze, van magánéletem is. Ebben a családom mellett a kerékpározás az elsődleges szerelmem. Ha tehetem, biciklire szállok és tekerek. Amikor pedig az időjárás nem engedi, hogy a szabadban sportoljak, a televízióban követem a nagy kerékpáros versenyeket, vagy spinningelni (zenés kerékpáros aerobic) járok. Amikor viszont valami kevésbé dinamikus elfoglaltságra vágyom, klasszikus illetve jazzkoncertekre, vagy egy izgalmas színházi előadásra veszek jegyet.

Juhász Viktor

Ügyvezető

Vállalkozói tudatra ébredés:

Már nagyon hamar, már 13 éves korában kezdődött. Rájött, hogy pénzt lehet kérni a felnőttektől azért, hogy a számítógéppel kapcsolatos problémáikat megoldja. Akkoriban valaki vagy értett a számítógépekhez, vagy nem. Középút nem volt, mint manapság. Próbálta megérteni az elvárásokat, mit akar elérni az ügyfél, és csak azt próbálta kiszűrni a beszélgetésből. Ezt nagyon jól tudta menedzselni, mert általában boldogok lettek ezek az emberek. Ezért és itt alakult ki az a nagyon célszerű gondolkodásmódja, amely a mai napig meghatározza. Más területeken is már fiatal korában nagyon meglepő eredményeket ért el. Gimnáziumi nyarakon nyári munkaként a Vörösmarty téri újságos standot vezette, és sokkal több haszonnal és eredménnyel, mint az ott dolgozó állandó hírlapárus. Hamar rájött, hogy hogyan kell azt kiválóan csinálni, megfigyelte szisztematikusan, hogy hogyan megy az üzlet, a szereplőktől tanácsot kérve, sok dolgot mégis másképp csinálva.

Tudatos informatikai életpálya kezdete:

Arra is rájött, hogy nagyon sok hobbista volt a számítástechnikában. Ők korlátlan időt és kapacitást tudtak egy adott témának szentelni. Ő, mivel ebből élt profinak számított, és a lehető legjobban kellett egyensúlyoznia a minőség és a költségek között, mert az ügyfeleinek jó ár-érték arányt akart biztosítani. Ezért sosem halt bele a szépségbe, hanem az értékmérő az volt, hogy a célt sikerült-e elérni. 19 évesen már az informatikából élt (habár akkor még nem így hívták), azaz üzleti lehetőségeket talált, és valósított meg, a hatékony, célszerű, néha nagyon egyenes gondolkodásmódjával. Szoftverfejlesztéssel indult, mert nem voltak szoftverek akkoriban. Itt szembesült nagyon a felelőssége kérdésével, mert érezte, hogy bár az ügyfél meg volt elégedve, mégsem adta a maximumot. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni az ügyből, és ezért lelkiismeret furdalása volt. Ezt az is erősítette, hogy az akkoriban kialakuló informatikai iparág teljesíthetetlen ígéretekkel, gyatra megvalósítással, hozzá nem értő végrehajtókkal árasztotta el a piacot.

Mivel 2000 környékére már folyamatos ügyfélkör alakult ki körülötte folyamatosan szembesült az informatikai iparág bénázásával, az elégedetlen ügyfelekkel. Látta ahogy a marketing szövegeken keresztül eladták az ügyfélnek az álmot, de semmi alapja nem volt annak, hogy sikeresen adjanak értéket az ügyfélnek.

Az alakult ki benne, hogy az átlátható, precízen vezérelt rendszerek azért jók, mert hatékonyak. Olyan végrehajtás, ami valóban kontrollálható működésen keresztül megy jóval sikeresebb tud lenni. A kis és középvállalati létben lévő informatikai szereplők “csak” ezt nem tudják megvalósítani.

Sosem gondolkodott középszerű dologban, hanem valami különlegeset szeretne alkotni. Állítása szerint a magas szakmai tudás az üzleti célszerűség szintézise az, ami megkülönbözteti azokat a cégeket, akiknél termel az informatika és akiknél örökösen csak költség marad. Ennek a területnek a fejlesztését tűzte ki hivatásul.

Az iSolutions:

Viktornak az iSolutions-nél az a feladata, hogy a mindennapokban megvalósulhasson a cég küldetése, azaz versenyképessé tenni a hazai kis és középvállalkozásokat az informatika segítségével. Ennek érdekében fejleszti, építi a céget. Szervezi a belső munkafolyamatokat, kitűzi a célokat, és intézményesíti a tevékenységeket, hogy az ügyfelek számára a tevékenység maximális folyamatossággal és állandó minőséggel legyen képes megvalósulni. Mivel szereti az ütőéren tartani a kezét, ezért az ügyfeleknél a komoly stratégiai kérdésekbe belefolyik. Azzal ad értéket nekik, hogy a magas szakmai tudása egy jó üzleti gondolkodással párosul. Ennek szintézise viszonylag ritka, pláne célszerű gondolkodásával párosítva. A bonyolult problémákat képes nagyon jól leegyszerűsíteni, és magas absztrakciós szinteken gondolkodni.

Még jelenleg is jellemző, hogy amire az ügyfélnek szüksége van és amit az informatikai szolgáltatók adnak, nagyon messze van egymástól. Ő az, aki belefeszíti az informatikusokat abba, hogy azt csinálják, ami azt hozza létre, amit az ügyfél akart.

Kedvelt elfoglaltsága az új ügyfelekkel való törődés, a koncepció, és a jövőkép átadása számukra. Nagyon büszke az elért eredményekre és a fejlődésre, mert sikerült egy egyáltalán nem hagyományos informatikai céget létrehozni. Olyan szolgáltatást csinálni, amiben nincs mellébeszélés, és értékes, a lényeget ragadja meg, nem egyszerű.

Viktor otthon:

Nem mondhatni, hogy nem hobbija a munkája. Emellett összesen a makettezés kapcsolja ki. Jelenlegi legfőbb törekvése a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése, amit a tudatos cégépítés lassan kezd lehetővé tenni.

Töltsd ki az űrlapot és küldjük is az e-bookot!

BIZTONSÁG A FELHŐBEN (E-BOOK)

Ebben az ebookban körbejárjuk az elmúlt évek informatikai változásait, a modern munkavégzésből adódó új kihívásokat, valamint azt, hogy a felhőrendszerek miként tudják megteremteni a vállalatok IT biztonságát. Emellett igyekszünk hasznos gyakorlati tanácsokat is adni, melyek segítségével egyszerűen csökkenthetőek az adatbiztonsági kockázatok.